Glöm inte att låsa (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (310.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2016-02-19
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789174615791
Glöm inte att låsa (ljudbok)

Glöm inte att låsa (ljudbok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-02-19
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Catherine Bailey är ung, singel och festar hårt med sina vänner på helgerna. Känner hon sig attraherad av en man tvekar hon inte att ge sig in i leken. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar. Han är snygg, karismatisk och spännande - det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara Catherine utan också alla hennes väninnor faller som käglor. Vilket kap!

Deras passion är himlastormande, Lee uppvaktar Catherine som ingen man tidigare gjort, men snart får hon uppleva hans dåliga humör och en skrämmande brutalitet. När kommer han att höra av sig härnäst? Vem är han egentligen?

Att Lee är en man med makt står klart. Deras relation blir alltmer oförutsägbar och Catherine känner sig osäker, hon har en kuslig känsla av att någon rotar bland hennes saker. Inte lämnade hon fönstret öppet? Och inte låg boken där när hon gick till jobbet i morse? Hon kontrollerar gång på gång att fönster är stängda och dörren är låst när hon går ut. Och sedan kontrollerar hon igen och sedan en gång till. Tvångstankar och ritualer tar över hennes liv, stjäl hennes tid och inre ro. Catherine känner sig hotad till livet.

Långsamt bryts hon ner. Catherine förvandlas från en festglad och självsäker ung kvinna till ett nervvrak med tvångsbeteenden utan någon som helst självkänsla. Hon försöker tala med goda vänner om det som händer men blir inte trodd - de känner Lee och dyrkar honom. Inte skulle han bete sig på det sättet? Hennes liv blir outhärdligt, hon litar inte på någon, har ingen att vända sig till.
Catherine ser till slut ingen annan utväg än att fly. Men det hon tror sig ha undkommit en gång för alla kommer att upprepa sig.

ELIZABETH HAYNES är utredare inom polisen och har tidigare arbetat som bland annat bilförsäljare. Glöm inte att låsa, som hon skrev som ett tävlingsbidrag, är hennes första bok och har rönt stora framgångar i både Storbritannien och USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glöm inte att låsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läskigt spännande
    Kim M. Kimselius, 5 juli 2019

    Det här är en bok man absolut inte ska läsa om man är mörkrädd. Den var mycket skrämmande. Jag lyssnade på den när jag var ensam i skrivarstugan och det var läskigt. En bok jag inte kunde sluta lyssna på, trots att jag i början kände att jag ville sluta läsa. Då irriterade jag mig på att det hoppades fram och tillbaka i tiden och jag inte riktigt hängde med. Men det var just tidshoppen som gjorde bokens handling fängslande. Man visste att något var helt fel, men man kunde inte ana vad det ege... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Glöm inte att låsa