Tronstriden : maktkampen i Industrivärden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2016-08-22
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 147 x 24 mm
Vikt
477 g
SAB
Qz Industrivärden
ISBN
9789174615982
Tronstriden : maktkampen i Industrivärden (inbunden)

Tronstriden : maktkampen i Industrivärden

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-22
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Våren 2015 skakades Sveriges näringsliv. Industrisektorns åldrande kung, Sverker Martin-Löf, tvingades lämna alla sina uppdrag i Handelsbankssfären efter månader av skriverier i pressen om privatjet och representationsjakter.
I samma veva föll även Martin-Löfs kronprinsar: SCA:s vd Jan Johansson och Industrivärdens vd Anders Nyrén. Men det ingen visste var att trions sorti föregicks av en brutal maktkamp i Handelsbankssfären en kamp där både lögn och media blev vapen, och där förräderi och svek blev vardagsmat. Och där mycket av det som målades upp som sanning i själv verket var något helt annat.
Tronstriden tar er med bakom kulisserna i Handelsbankens palats, till jaktanläggningen Henvålen och till de hemliga möten som omgav ett av de största maktskiftena i svensk industrihistoria.
Priset i kampen var kontroll över svenska bolag värda hundratals miljarder kronor. Först nu kan det berättas vad som egentligen hände.

JENS B NORDSTRÖM är ekonomireporter på TV4. Han har arbetat som stringer i New York och tidigare varit bosatt i Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Nordström har en examen i statskunskap från Uppsala universitet. På fritiden gillar han att lyssna på klassisk musik och att åka skidor. För sin förra bok Saabs sista strid (Lind & Co, 2014) vann han den prestigefyllda Guldspaden.

Sagt om Tronstriden

"Tronstriden nyanserar bilden av SCA-härvan."
Edvard Hollertz, Norrköpings Tidningar

"Utmärkt läsning för den som vill följa med i spelet bakom kulisserna."
Skaraborgs Allehanda

"House of cards på SCA."
Tonchi Percan, Dagens Opinion

"Beskriver initierat och detaljrikt vad som hände bakom kulisserna i Handelsbankssfären. Läs, det är väl använda timmar!"
Mie Jernbeck, Eksjötidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tronstriden : maktkampen i Industrivärden
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Tronstriden : maktkampen i Industrivärden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Makt och åter makt
  Håkan Larsson, 27 januari 2022

  Bästa bok jag läst på länge. Som Östgöte skäms jag lite hur falsk kan man bli.
  Boken väcker många frågor angående Svenska Dagbladets, Dagens Industris agerande
  för att hjälpa Fredrik Lundberg i sin iver att bygga sitt imperium.

 2. Verkligheten
  Bernt Wahlberg, 2 mars 2021

  Fantastiskt spännande bok, och intressant att få veta bakgrunden till, och vad som egentligen hände i den s.k. SCA affären, och att man inte alltid skall lita på vad som skrivs i dagspressen!

 3. Sylvass
  Thomas Tvivlaren, 6 oktober 2020

  En av de bästa svenska böckerna jag läst på länge. Boken är både spännande och mycket skickligt upplagd. Och kritiken mot media är både sylvass och relevant.

 4. Mycket läsvärd och informativ
  BA 46, 2 januari 2017

  Mycket intressant med ett perspektiv som är neutralt och inte drivet av sensationslystnad, lösnummerförsäljning eller personliga antipatier mot några av huvudpersonerna. Klart pinsam läsning för inblandade tidningar och journalister.

 5. Helgar ändamålet medlen?
  EFH, 6 november 2016

  Boken beskriver hur SvD med ett antal ifrågasättande artiklar lyckas bryta upp korsägandet i Handelsbankssfären och få några ledande, men mindre omtyckta personer att lämna sina uppdrag. Problemet är dock att artiklarnas sprängkraft till stor del skapades av ett antal falska påståenden, som tidningen vägrade att rätta med hänvisning till meddelarskyddet. En bra, men obehaglig bok som rekommenderas till läsning och begrundande.

 6. En av de bästa böcker jag läst på länge
  Daniel Hansson, 20 oktober 2016

  Det här är en thriller! Det var länge sedan jag hade så svårt att lägga en bok ifrån mig. Samtidigt väcker den många viktiga frågor om medias roll och makt i näringslivet. I synnerhet Svenska Dagbladets bevakning känns riktigt obehaglig efter att ha läst det här. Det är riktigt kul att hitta en bok som både är spännande och samtidigt väcker så mycket tankar. Jag rekommenderar den varmt till alla som intresserar sig för samhällsfrågor.

 7. Intressant
  Oktogonnärstående, 8 september 2016

  Bortsett ifrån ett antal direkta faktafel, var det en intressant redogörelse om vad som hände bakom offentligheten under 2014 och 2015.

Visa alla 7 recensioner