Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Sofia Stenström
Originaltitel
In meinem fremden Land-Gefängnistagebuch 1944
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
449 g
SAB
Lz Fallada, Hans
ISBN
9789174616019
I mitt främmande land. Fängelsedagboken 1944 (inbunden)

I mitt främmande land. Fängelsedagboken 1944

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-08-26
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag har levt samma liv som alla andra, den vanliga människans liv."
Hösten 1944, mitt under brinnande världskrig, sammanfattar Hans Fallada sitt liv i en fängelsecell. I hemlighet och under ständig rädsla för upptäckt skriver han sig fri från nazitidens mardrömmar. Hans uppriktiga och ibland provocerande fängelsedagbok betraktades länge som borttappad. Nu utkommer den för första gången på svenska i översättning av Sofia Stenström.

HANS FALLADA eller Rudolf Ditzen som var hans riktiga namn föddes 1893 och avled 1947. Hans liv kom att bli mycket dramatiskt med inslag som dråp, för- skingring, självmordsförsök, mentalsjuk- dom, alkohol- och narkotikamissbruk. Trots censur och politisk förföljelse valde Fallada att stanna i Tyskland under kriget och räknas numera som en av landets verkligt betydelsefulla 1900-talsförfattare, inte minst tack vare Ensam i Berlin (Lind & Co, 2012), Hur ska det gå för Pinnebergs (Lind & Co, 2014), Varg bland vargar (Lind & Co, 2015), På livstid (Lind & Co 2015) och I mitt främmande land som här för första gången ges ut på svenska.

"Dagboken skriver han tvångsmässigt med uppenbar fara för sitt liv. Stilen är närapå mikroskopisk och han skriver på alla ledder, upp och ner och mellan raderna för att dölja det egentliga innehållet. På ytan ser det ut som en roman (i>På livstid) och en handfull noveller. Dolt i manuskriptet finns Falladas erfarenheter av nazismens Tyskland med formuleringar som omedelbart skulle skicka honom och många andra till koncentrationsläger. Han lyckas smuggla ut manuskriptet under en permission."
Jonas Thente, Dagens Nyheter

"En frispråkig, självbiografisk skildring av tillvaron i en fängelsecell i Nazi-Tyskland [] ett fascinerande tidsdokument."
The Independent

"Detta är verkligen en avslöjande bok. Precis som författaren haft för avsikt blottlägger den omfattningen av nazisternas ondskefulla styre i Tredje riket de kompromisser som krävdes, de prövningar som genomlevdes, de liv som ödelades."
Financial Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I mitt främmande land. Fängelsedagboken 1944
  2. +
  3. Hans Fallada : En biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hans Fallada : En biografi av Peter Walther (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I mitt främmande land. Fängelsedagboken 1944. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Litteraturpris
    Bengt Sjöholm, 21 september 2017

    Hans Fallada står på gränsen till ett postumt nobelpris. Förutom "i mitt främmande land" skall hans "vargar bland vargar" , "en natt i Berlin" och " Hur skall det gå för Pinnebergs" läggas på hans plussida.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Fallada