Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2016-08-29
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
200 x 150 x 20 mm
Vikt
389 g
SAB
Hc
ISBN
9789174616149

Mamma är bara lite trött

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-08-29
190 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Exakt vad det är som skaver vet Minna inte. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på - leva upp till - vad man får äta nuförtiden, hur barnen ska uppfostras, och sexlivet som ska vara på topp.
Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar.
En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid. När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt. Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart. Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går till blir Iris hennes vän - kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft.

SARA BEISCHER debuterade 2012 med den uppmärksammade och prisade romanen Jag ska egentligen inte jobba här (återutgiven i pocket på Lind & Co, 2015). Året därpå utkom hon med Det finns råttor överallt utom på Antarktis, som också den prisbelönades och lovordades. Nu är hon tillbaka med en högaktuell samtidsskildring om en småbarnsförälders stressiga och kravfyllda vardag.

Pressröster om Jag ska egentligen inte jobba här:

"En ovanligt stark debut som är svår att sluta tänka på."
Hallandsposten

"En oumbärlig skildring av vården idag."
Göteborgs-Posten

"Smårolig, drastisk och empatisk. [] Beischer [lyckas] levande och lättillgängligt gestalta vad det neutrala begreppet äldrevård konkret och existentiellt innebär."
Aftonbladet

"Det här är en välskriven, drabbande och insiktsfull roman om att våga ta sig själv och sitt liv på allvar."
Eva Östergren, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mamma är bara lite trött
  2. +
  3. Det finns råttor överallt utom på Antarktis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det finns råttor överallt utom på Antarktis av Sara Beischer (pocket).

Köp båda 2 för 241 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mamma är bara lite trött. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ytligt och overkligt om utbrändhet.
    Undis, 6 oktober 2016

    Lika detaljerat som Minnas liv beskrivs innan utbrändheten, lika difus och svårgreppad beskrivs hennes sjukdom. Rätt och slätt så är Minna bara lite trött. Givetvis har författaren frihet att fantisera hur obegränsat hon vill. Resultatet blir dock att Minnas utbrändhet känns som ett hån mot oss som verkligen gått in i väggen, och som även tampats med andras fördommar mot att utbrändhet endast drabbar personer som vill lata sig. Minna bekräftar dessa fördommar, och tillägger dessutom att hon f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Beischer

Bloggat om Mamma är bara lite trött