Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-04-18
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174616156
Gränsland (e-bok)

Gränsland (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-18
29 47 Du sparar 38%
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Del 2: Nicholas Warg.

En journalist och hennes familj avrättas brutalt i hemmet söder om Stockholm. Strax innan har hon i en artikel anklagat ett amerikanskt företag för att ha förfalskat viktiga forskningsresultat. Avslöjandet slog ner som en bomb och har skapat stora problem för de pågående förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA.
Enligt en svensk EU-parlamentariker är informationen i artikeln bara toppen av ett isberg. Men efter mordet på journalisten är parlamentarikern spårlöst försvunnen. Det känsliga ärendet hamnar hos Säpo, och Diana Lilja kopplar in Nicholas Warg för att lokalisera den försvunna mannen innan även han röjs ur vägen.
Vem ligger bakom mordet på journalisten? Och vad kan den svenske EU-parlamentarikern egentligen avslöja?
Tillsammans med Expressens Londonkorrespondent Fatima Al Majed, en nära vän till den döda journalisten, påbörjar Nicholas Warg jakten på sanningen. Mycket står på spel. Mäktiga krafter visar sig vara beredda att ta till alla medel för att uppnå sina syften. Allt och alla måste tystas till varje pris.

Gränsland är en fristående fortsättning på Förrädare, den första delen om Nicholas Warg och Diana Lilja.

JIMMY LINDGREN arbetar på beställning åt flera större filmbolag. Han har bland annat skrivit manus till den kommande Hamiltonfilmen baserad på Jan GuillousI hennes majestäts tjänst.

PETER LINDMARK har skrivit och regisserat ett antal långfilmer, bland annatRånarna med Mikael Persbrandt och de senaste Johan Falk-filmerna.

Sagt om Förrädare:

"Carl Hamilton, Kurt Wallander, Martin Beck ... Nicholas Warg. Den svenska spännings-litteraturen har fått ett nytt namn att lägga på minnet."
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad

"spännande action från första till sista sidan."
Mats Garme, Ölandsbladet

"Ska bli intressant att följa de här herrarnas fortsatta författarskap."
C. Lundh, Mariestadstidningen

Finns även som:Cd-bokÄnnu ej utkommen225 KRPinterestTwitter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Förrädare

    Peter Lindmark, Jimmy Lindgren

    Efter sex år som legosoldat för det ökända företaget Black Water återvänder den före detta Säpo-agenten Nicholas Warg hem. Han ska hjälpa en vän med ett jobb och få loss de pengar han desperat behöver för att kunna dra sig tillbaka och leva i fred...

  • Brännpunkt

    Jimmy Lindgren, Peter Lindmark

    Nicholas Warg är tillbaka. Brännpunkt är en fristående fortsättning på Förrädare och Gränsland , de två första delarna om Warg, Diana Lilja och deras hemliga specialenhet inom Säpo.   En ung svensk kvinna, Caroline, har försvunnit i Thailand ...

Bloggat om Gränsland