Bro bro breja (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helen Grace (del 2)
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2016-10-10
Förlag
Lind & Co
Översättare
Lena Kamhed
Originaltitel
Pop Goes the Weasel
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
219 g
SAB
Hce
ISBN
9789174616255
Bro bro breja (pocket)

Bro bro breja

(31 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-10-10

Slutsåld

Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten ...

M.J. ARLIDGE bor i England och har de senaste femton åren arbetat med tv-produktioner. Bro bro breja är Arlidges andra bok i serien om Helen Grace. På Lind & Co utkom hösten 2015 första delen, Ole dole, som sålts till fler än tjugo länder och placerat sig på många topplistor.

"M.J. Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok."
Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda om Ole dole

"Upplösningen låter förstås vänta på sig till slutet och författaren kan sin dramaturgi för att hålla spänningen vid liv."
Karin Flygare, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bro bro breja. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra men.......!
  Ullis J , 21 maj 2018

  Tyvärr så förekommer ju sånt här. "Vanliga" gifta män med barn som har ett mörkt begär till att utnyttja kvinnor på ett bedrövligt sätt! Äckligt! Man tänker att dom förtjänar sitt öde men mördar verkligen kvinnor så här brutalt och deras familjer förtjänar verkligen inte det dom blir utsatta för.

 2. Spekulativ är bara förnamnet
  Maria, 3 januari 2017

  Om en författare inte har något att komma med, går det ju alltid att vara spekulativ. Den här boken innehåller allt sånt som ska föreställa "sälja" - kvinnlig polis som blir piskad, har mördat sin syster osv. Prostitution, incest, sadomasochism, lik som omständigt sprättas upp, eländes elände, allt på ett sätt som bara känns konstruerat och för mycket.
  Det boken INTE har är intressanta eller trovärdiga karaktärer, en spännande intrig eller någonting alls som kunde göra att den hade något att ge. Spar dina pengar, köp den inte!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av M J Arlidge