Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Silfverbielke (del 7)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2016-11-14
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
185 x 115 x 25 mm
Vikt
186 g
SAB
Hc
ISBN
9789174616279
Motvind (pocket)

Motvind

(53 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-11-14
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv - Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla ...

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.

"Buthler & Öhrlund skriver med schvung och Silfverbielke är en uppfriskande karaktär i det svenska kriminalroman-flödet"
Henric Ahlgren, BTJ

"Satiren flödar när författarna låter Silfverbielkes ärkefascistiska människosyn frodas bakom den gudfruktiga fasaden [...] underhållningsvärdet behålls hela vägen."
Joel Sjöö, Borås Tidning, om författarduons förra Silfverbielke-roman Hämnaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motvind
 2. +
 3. Uppståndelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppståndelsen av Dan Buthler, Dag Öhrlund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Motvind. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Börjar tröttna på honom

  Huvudpersonen har varit så mycket svin nu så det blir bara overkill vad han än hittar på....Känns som att författarna försöker mjölka ur det sista ur Silverbielkes svarta sida. Som redan är tom.

 2. Fascinerande som alltid
  Rebecca F, 13 juli 2017

  Som sagt, fascinerande som alltid. Han blir bara mörkare och det är mer rått. En intressant karaktär dök upp - Max. Honom skulle jag vilja läsa mer om. Han faller och hur kan han överleva? Nu börjar det något. Och nu är det dags för Jacob Colt få lite ro...

 3. Börjar bli tjatigt
  mats olofsson, 28 mars 2017

  Efter sjunde (?) boken om Silverbielke börjar det bli lite tjatigt. Det är mycket starkt kaffe, champagne, frukost på rummet, kokain, smisk på stjärten och analsex. Det händer inte så mycket nytt, fastän killen har ihjäl folk på löpande band. Och det är mycket anti-Hollywood, dvs den som ska vara hjälten, dvs Colt, går på den ena motgången efter den andra. Depressivt helt enkelt. Kommer det ytterligare en bok väljer jag nog inte läsa den

 4. Gått från spännande till ett frosseri
  AN, 17 februari 2017

  Tyvärr var den här delen lång och tråkig med ett tydligt fokus på alltför många sexscener staplade efter varandra som inte för handlingen framåt det minsta. Hoppas detta var slutet på serien som nu börjar bli väl osannolik även för denna genre.

 5. Sådär
  Lotta, 13 januari 2017

  Jag har läst alla böckerna om Silfverbielke men nu känns han lite trött så jag hoppas att detta var den sista boken, tror inte att personen skulle hålla för en bok till utan att verka totalt vansinnig. Men serien har varit underhållande och bra trots allt och Silfverbielke har, trots sin totala brist på känslor och empati, ändå varit en person man velat följa.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna