Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2016-12-14
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Mia Gahne
Originaltitel
I let you go
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
231 g
SAB
Hc
ISBN
9789174616309
Jag lät dig gå (pocket)

Jag lät dig gå

(95 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2016-12-14
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sunday Times-bästsäljare och den snabbast säljande debutromanen i Storbritannien 2015.

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat?
Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.

CLARE MACKINTOSH arbetade i tolv år som polis innan hon lämnade yrket 2011 för att arbeta som frilansjournalist och konsult inom sociala medier. Idag skriver hon på heltid. Jag lät dig gå bygger på ett fall som hon tidigare arbetade med som polis.

"Oj, vilket spännande debutroman hon har skrivit, Clare Mackintosh! Den gjorde att annars uppskattad samvaro med familj och vänner ibland kändes som ett störande inslag under julledigheten. [...] Mycket spänning, en dos romantik och en helt överraskande kovändning som kastar ett helt nytt ljus på det som hänt. Sträckläsning när den är som bäst."
Ragna Fahlander, Dalarnas Tidning

"Clare Mackintosh lyckas levandegöra Jenna och alla hennes demoner på ett väldigt bra sätt och jag kan knappt lägga ifrån mig boken så fängslande är den [...] Clare Mackintosh lyckas faktiskt med allt i den här boken [...] Trots att året är ungt kan jag nog ändå drista mig till att redan nu utse Jag lät dig gå till en av vårens bästa böcker inom spänningsgenren. Kort sagt: Läs den!"
Johannas Deckarhörna

"Den här thrillern är en sidvändare som bjuder på en sällsynt överraskande upplösning. [...] Det blir ett pussel för läsaren, och det är bara en fördel att det är svårt att få alla bitarna på plats. Berättelsen kryper in på bara skinnet."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"Det här är en otroligt bra och välskriven bok! Den förvirrade och lurade mig helt och hållet [...] jag satt som på nålar [...] På baksidan jämförs boken med Gone girl, som jag tyckte bra om. Men i mina ögon är faktiskt Jag lät dig gå mycket bättre. [...] Gillar du psykologiskt spännande böcker så är det här något för dig, den kommer att ta med dina känslor på en bergochdalbana tills du knappt vet vad som är upp och ner!"
Vargnatts Bokhylla

"Jag lät dig gå, i fin översättning av Mia Gahne, är en välskriven thriller med ett smart upplägg i stil med Gone girl."
Maria Neij, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag lät dig gå
 2. +
 3. Låt mig vara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt mig vara av Clare MacKintosh (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jag lät dig gå. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Karin, 12 december 2018

  En riktigt spännande bok med flera överraskande vändningar. En bladvändare som kröp under skinnet på mig. Bra miljö- och personskildringar.

 2. Jättebra!
  Erika , 14 november 2018

  Spännande bok med hastig vändning och bra karaktärer! Kan vara svår att läsa för känslig föräldrar dock, men om du klarar att läsa baksidetexten/informationstexten och vill veta mer tycker jag att du ska testa!

 3. Mycket fina person- och naturskildringar

  Den fångade mig från första sidorna, läste den med stort intresse. Bra berättelser om huvudpersonerna och jag kände starkt med/mot personerna. Naturskildringarna kändes så äkta

 4. Riktigt bra!
  Hedvig Waldenström , 12 juli 2017

  Jag kan verkligen rekommendera den här boken. Den är inte bara spännande, sorglig och fruktansvärd, utan också VIKTIG. Den berör ämnet våld mot kvinnor i nära relationer.

  Jag berördes så starkt av den här boken och hoppas att många andra kommer läsa den med.

 5. Jag lät dig gå
  Barbro Rickstrand, 29 mars 2017

  En riktigt spännande, rörande bladvändare. Det här är Clare Mackintosh debutroman, hon har tidigare arbetat som polis och handlingen utgår från ett fall som hon var med och utredde. Boken är spännande från början till slutet och en bit in i boken tar handlingen en vändning som man absolut inte kan förutse. Läs den!

 6. Ruggigt bra
  Susanne Dahlén, 28 mars 2017

  En mycket spännande psykologisk thriller! Jag kom fort in i handlingen och hade svårt att lägga ifrån mej boken. Berättelsen innehåller både lite romantik, tragedi och framförallt spänning plus en helt oväntad vändning som överraskar och sätter ett helt annat perspektiv på det som hänt. Rekommenderas!

 7. Överraskad i dubbel bemärkelse
  secostb, 1 mars 2017

  När jag såg boken ligga på hitlistan fångade den min nyfikenhet men texten på baksidan lockade inte nämnvärt. När jag trots allt började läsa den så visade det sig att boken var förvånansvärd trevlig, karaktärerna stillsamma och miljön mäktig. Trots att jag inte varit där, längst kusten i England kunde jag riktigt känna vågorna slå in över de tvära klipporna med en outgrundlig ursinnighet. Detta var inte vad jag väntat mig och kom på mig att småle åt utvecklingen av boken men det som sen sker... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Clare MacKintosh