Med livet som insats : I strid mot Isis (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (134.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktor Åkerblom
Utgivningsdatum
2016-05-31
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174616491
Med livet som insats : I strid mot Isis (ljudbok)

Med livet som insats : I strid mot Isis (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-05-31

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med livet som insats är en dramatisk berättelse om en ung man som lämnar tryggheten i Sverige för att kriga mot en av de mest fruktade terrororganisationer som världen skådat - ett beslut som kommer att förändra honom för all framtid.
Ingen av oss kan ha undgått bilderna som ständigt fladdrar förbi. För det mesta vänder vi bort ansiktet eller stänger webbläsaren, men halshuggningarna och de ofattbart brutala våldtäkterna är på riktigt.
Rafael Kardari klarade inte av att se på utan att göra någonting. Trots att han inte visste vad som väntade honom åkte han via Turkiet in i Syrien och befann sig plötsligt mitt i fasansfulla strider.
Det här är en unik inblick i ett vidrigt krig som på båda sidor har lockat män och kvinnor från hela världen. Rafael berättar vad som fick honom att åka.
Han skildrar brutala gatustrider i Kobane, där ett fåtal dåligt beväpnade män och kvinnor stred mot mångdubbelt fler tungt beväpnade och ofta drogade fanatiker.
I boken får vi också läsa om när Rafael leder en grupp frivilliga från länder som USA, Kanada och Sverige, som tillsammans med den kurdiska gerillan YPG strider mot Islamiska staten både i Syrien och i Irak.
Vi får även möta några av de kurdiska kvinnor som kommit att bli internationella symboler för kampen mot Isis.

RAFAEL KARDARIS personliga och utlämnande berättelse blir till ett viktigt dokument inifrån ett krig som är avgörande för vår tid. Boken har han skrivit tillsammans med regissören och manusförfattaren DANIEL FRIDELL.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med livet som insats : I strid mot Isis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra. Intressant spännande.
    Matilda, 18 november 2019

    Mycket spännande, intressant på många sätt. Rörande. Spännande att lyssna på, lätt att leva sig in i, man blev aldrig uttråkad!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna