Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-08-21
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174616781
 Tronstriden - Maktkampen i Industrivärden  (e-bok)

Tronstriden - Maktkampen i Industrivärden (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-08-21

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Våren 2015 skakades Sveriges näringsliv. Industrisektorns åldrande kung, Sverker Martin-Löf, tvingades lämna alla sina uppdrag i Handelsbankssfären efter månader av skriverier i pressen om privatjet och representationsjakter.

I samma veva föll även Martin-Löfs kronprinsar: SCA:s vd Jan Johansson och Industrivärdens vd Anders Nyrén. Men det ingen visste var att trions sorti föregicks av en brutal maktkamp i Handelsbankssfären en kamp där både lögn och media blev vapen, och där förräderi och svek blev vardagsmat. Och där mycket av det som målades upp som sanning i själv verket var något helt annat.

Tronstriden tar er med bakom kulisserna i Handelsbankens palats, till jaktanläggningen Henvålen och till de hemliga möten som omgav ett av de största maktskiftena i svensk industrihistoria.

Priset i kampen var kontroll över svenska bolag värda hundratals miljarder kronor. Först nu kan det berättas vad som egentligen hände.

JENS B NORDSTRÖM är ekonomireporter på TV4. Han har arbetat som stringer i New York och tidigare varit bosatt i Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Nordström har en examen i statskunskap från Uppsala universitet. På fritiden gillar han att lyssna på klassisk musik och att åka skidor. För sin förra bok Saabs sista strid (Lind & Co, 2014) vann han den prestigefyllda Guldspaden.

Sagt om Saabs sista strid:

"Saabs sista strid är en spännande och läsvärd bok om ett ekonomiskt vågspel, dunkla samarbeten och ljusskygga transaktioner."

Anders Ström, Aktiespararen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »