Fysik i kvadrat : 100 begrepp att känna till (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-02-28
Förlag
Lind & Co
Översättare
Kjell Waltman, Inge R L Larsson
Originaltitel
Physics Squared
Illustratör/Fotograf
Tim Brown
Dimensioner
172 x 141 x 25 mm
Vikt
452 g
SAB
Ucc
ISBN
9789174616859
Fysik i kvadrat : 100 begrepp att känna till (inbunden)

Fysik i kvadrat : 100 begrepp att känna till

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-02-28
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Varför ska vi intressera oss för Schrödingers katt?
Varför är Higgs boson så viktig att den kallats Gudspartikeln? Vad är poängen med strängteorin, och vad är det egentligen för strängar det handlar om?
Fysik i kvadrat besvarar alla dessa frågor och fler därtill om allt från Newtons lagar till relativitetsteorin. Fysik i kvadrat tar dig rakt in i fysikens kärna och skildrar allt från grunderna i enkla experiment till forskningens egg där gränserna mellan vetenskap och filosofi suddas ut.
Med 100 ämnen indelade i 10 kapitel, vart och ett med tydliga illustrationer, kommer boken bli ett utmärkt verktyg för den som vill lära sig förstå de fysikens lagar som styr vårt universum.
Fysik är den mest fundamentala av våra vetenskaper dess principer ligger till grund för allt annat vetenskapligt tänkande och för mycket av vår teknologi.
Fysik i kvadrat vägleder dig genom 100 av de viktigaste och mest spännande begreppen, och behandlar allt från rörelselära till kvantfysik. 10 x 10 ämnen presenterar 100 grundläggande begrepp rakt på sak.
Tydliga illustrationer gör även de mest komplexa förklaringarna lätta att ta till sig.

I samma serie på Lind & Co finns även Matematik i kvadrat och Psykologi i kvadrat.
br> GRAHAM SOUTHORN är författare och redaktör, och specialiserar sig på vetenskap och teknologi. Han har varit redaktör på BBC Focus och lanserade tidningen BBC Sky at Night 2005. Southorn har en examen i fysik från University of York. GILES SPARROW är författare och skriver om fysik och astronomi. Han är medlem i Royal Astronomical Society och har publicerat flera böcker, bland annat bästsäljarna Cosmos, Physics in Minutes och The Universe in 100 Key Discoveries.

"De mest centrala begreppen och mekanismerna inom mekaniken, termodynamiken och den moderna fysiken förklaras på ett för lekmän begripligt sätt. Faktarutor och tydliga illustrationer bidrar till den utmärkta pedagogiken. Läsaren får svar på frågor om massa, energi, "gudspartikeln", strängteori och mycket annat.
Boken, som är allmänbildande och riktar sig till en bred publik, kan absolut inspirera till vidare studier."
Tom Hermansson Snickars, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysik i kvadrat : 100 begrepp att känna till
  2. +
  3. Matematik i kvadrat : 100 begrepp att känna till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik i kvadrat : 100 begrepp att känna till av Marianne Freiberger, Rachel Thomas (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna