Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
William Wisting (del 1)
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Nattmannen
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 145 x 29 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789174617122
Nattmannen (inbunden)

Nattmannen

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2017-01-10
199
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
William Wisting: Del 1.

Dimman ligger kusligt tät över Larvik tidigt en kall höstmorgon. Mitt på stadens torg har ett avhugget huvud placerats, spetsat på en påle.
Kommissarie William Wisting ställs inför det mest groteska fall han stött på under sin poliskarriär. Det brutalt mördade offret är en mycket ung flicka och hela Norge är skakat av det blodiga dådet.
Medierna kräver en snabb lösning. Men de viktiga timmarna efter fyndet passerar utan några ledtrådar om vem flickan är, och pressen blir inte mindre när ännu ett lik hittas, uppdraget ur den djupa älven
Snart står det klart att trådarna i det här nätet sträcker sig långt bortom landets gränser och att fallet har kopplingar till betydligt tyngre kriminalitet än någon kunnat föreställa sig.

"Horst är en bra författare som skriver med större patos och djupare samhällsanalys än Jo Nesbø, dessutom lika spännande. Vad mer kan man begära?!
Mats Palmquist, Trelleborgs Allehanda

"Horst packar sina korta kapitel med precis det man behöver för att vara tvungen att direkt ta sig an nästa.
Det är en bok att sluka snabbt i vintermörkret och som ger bra spänning för stunden. Kvar finns möjligen en viss rädsla för promenader i tjock dimma.
Maria Näslund, Göteborgs-Posten

"Horst har arbetat som utredare hos polisen och hans böcker känns alltid autentiska. Klassiskt polisarbete, som Leif GW, brukar utrycka saken."
Eva Åström, Expressen Söndag

"Jag skulle vilja säga att Nattmannen är en vardagsnära deckare med många realistiska inslag. Detta ökar spänningen eftersom trovärdigheten i att något sådant här skulle kunna hända faktiskt kan ske. Smart skrivet och riktigt underhållande."
Bokbloggen Midnatts ord

"De brutala morden utgör en lika skrämmande som tankeväckande inblick i den brottslighet som hänsynslösa personer ägnar sig åt i jakten på pengar.
Miljöskildringen, liksom den varsamma hanteringen av relationen mellan far Wisting och dotter Line bidrar till läsbehållningen."
Lilian Fredriksson, BTJ

"Nattmannen är Jörn Lier Horsts fjärde roman och efter att ha läst den känner jag ett akut sug efter att kasta mig över de tre tidigare också. Det är välskrivet och spännande."
Magnus Carlsson, Nya Kristinehamns-Posten

"Att det handlar om en kriminalskildring i tiden vittnar inte minst det intensiva arbetet med datorer och DNA-teknik. Jörn Lier Horst har återigen visat sin skicklighet som kriminalförfattare."
Mats Garme, Ölandsbladet

"William Wisting är en av de där litterära poliserna som känns väldigt äkta, långt ifrån någon stålman eller övermänniska. Bara en hårt arbetande polis."
Anders Wennberg, Sundsvalls Tidning

"Nattmannen är en väldigt spännande och välskriven historia. Det händer saker hela tiden och slutet är väldigt rafflande."
Maddes bokblogg

"[Horst] tillhör toppskiktet av norska kriminalförfattare."
Terje Stemland, Aftenposten

"Som läsare känns det som om man sitter med i polisutredningen och upplever hur adrenalinet börjar rusa genom kroppen när den våldsamma upplösningen på ett kriminaldrama närmar sig [...] En lysande spänningsroman"
Ingalill Mosander, Aftonbladet, om Vinterstängt (Lind & Co, 2015)

"otroligt gediget [...] bättre än Jo Nesbø"
Magnus Utvik, SVT, om Jakthundarna (Lind & Co, 2014)

JØRN LIER HORST är född 1970 och arbetade tidigare, vid sidan av sitt författarskap, som utredare vid polisen i Vestfold i Norge. Han räknas som en av de bästa kriminalromansförfattarna i Norden,har rönt stor framgång hos läsarna och fått flera litterära priser Jakthundarna som utkom på Lind & Co 2014 belönades med både Glasnyckeln och Rivertonpriset, och utsågs i Sverige till årets bästa översatta kriminalroman av Deckarakademin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattmannen
  2. +
  3. Blindgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blindgång av Jørn Lier Horst (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nattmannen