Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nathalie Svensson-deckare (del 4)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2017-07-03
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
193 x 145 x 35 mm
Vikt
603 g
SAB
Hc
ISBN
9789174617832
Trogen intill döden (inbunden)

Trogen intill döden

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-07-03
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En augustimorgon hittas den tjugofemårige landslagsstjärnan i fotboll, Henrik Borg, död i sängen i sin sommarstuga utanför Ystad. Det mesta tyder på att det är ett naturligt dödsfall, men en detalj förbryllar polisen: på Henrik Borgs bröst, under hans knäppta händer, ligger en blå ros.
Inom en vecka, men på helt andra ställen i Sverige, påträffas ytterligare två dödsfall under likadana omständigheter: en fyrtiosjuårig pilot i Kiruna och en ung kvinnlig dansare i Göteborg.
Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, GMP, kallas in, och psykiatrikern Nathalie Svensson avbryter sin semester för att delta i arbetet. Hennes kollega, kriminalkommissarie Johan Axberg, tvekar däremot till en början - han har fullt sjå med sitt privatliv. Men ett telefonsamtal får honom att trots allt ansluta till gruppen.
En intensiv jakt på en oförutsägbar seriemördare tar sin början. Hur begås morden? Vad är motivet? Och framför allt: Var kommer han eller hon - att slå till nästa gång?

Trogen intill döden är den fjärde boken om psykiatriker Nathalie Svensson, kriminalkommissarie Johan Axberg och de andra i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykiatrikern Nathalie Svensson - två serier som vävdes samman i Dominodöden (Lind & Co, 2015).

"Det är spännande från första sidan och läsaren letar febrilt efter både samband och svar som hjälper polisen att stoppa denne seriemördare från att ta fler offer."
Torkel Lindquist, BTJ

" Jonas Moström har för 5:e gången visat vilken utmärkt thrillerförfattare han är."
Mats Garme, Ölandsbladet

"rappt, flyhänt och effektivt, med en aldrig sviktande intensitet"
Arne Dahl, om Dominodöden

"Det är spännande från första sidan och läsaren letar febrilt efter både samband och svar som hjälper polisen att stoppa denne seriemördare från att ta fler offer."
Torkel Lindquist, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Trogen intill döden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Uddlös och seg
  Bokmalen, 15 augusti 2017

  Det här var inte i min smak. Det var en uddlös och seg story som aldrig peakade. Huvudkaraktärerna får sekundära roller, där borde Moström kunna lägga in mera spänning och drama.

 2. Jonas levererar alltid
  Annika , 26 juli 2017

  Jag har ännu inte hunnit börja läsa TROGEN INTILL DÖDEN, men jag vet ändå att den är bra! Jag har läst alla tidigare böcker av Jonas Moströms och ingen har gjort mig besviken, det kommer inte denna heller att göra. Ser alltid fram emot Johan Axberg och Erik Jensens äventyr!

 3. Jonas Moström
  Maiken Hjerpe, 25 juli 2017

  Har alla Moströms böcker och ser varje år fram emot nästa bok. Hans första böcker handlade om Sundsvall där jag bor och då kändes det som man var med i boken. Nu känner man iaf igen många av de som böckerna handlar om.

 4. Deckarkungen ?
  Millbert (Stockholm), 20 juli 2017

  Säga vad man vill om en Moström-deckare men de blir bara bättre och bättre för varje bok som ges ut.
  Trogen intill döden är inget undantag från den regeln. Här är det raffel från början till slut och även om det nu kanske är själva dödsfallen som ska vara det viktiga att följa i en deckare, så vill jag framhäva spelet i kulisserna, utredarnas privata liv som blir allt intrikatare. Enda nackdelen med den här boken är att den tar slut alltför fort, och jag LÄNGTAR efter nästa del och att få veta hur det ska gå....

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Trogen intill döden