Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Nathalie Svensson-deckare (del 3)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2017-05-10
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789174618068
Midnattsflickor (pocket)

Midnattsflickor

(132 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2017-05-10
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är valborg i Uppsala - studenternas stora högtid. Men den uppslupna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap...

Midnattsflickor är den fristående, tredje delen i serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg. I juli 2017 utkommer den fjärden boken: Trogen intill döden.

"spännande och välskriven"
Mats Garme, Ölandsbladet

"Jag tror inte att någon av Jonas Moströms böcker varit så tät, så händelserik och så fartfylld [...] Moström förvaltar sina karaktärer väl och lyckas dra ut på spänningsmomenten även i deras privatliv"
Susanne Holmlund, Gefle Dagblad

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykologen Nathalie Svensson - två serier som i Dominodöden (Lind & Co, 2015) vävdes samman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Midnattsflickor
 2. +
 3. Trogen intill döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trogen intill döden av Jonas Moström (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Midnattsflickor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok

  Mycket bra bok och det är ju vanligt då det gäller Jonas Moström - har läst de flesta av hans böcker och inte en v dom har varit dålig - så köp den och läs den

  Lena

 2. Bra och spännande.
  Paula Irene Mårtensson, 27 februari 2019

  En bok som var svår att sluta läsa en lättläst bok
  Fantastiska människor som jobba med "fallen" i boken.
  Bra skriven bok.

 3. Spännande, intressanta karaktärer
  Linnea Lindberg, 19 juni 2017

  Jag tycker Jonas Moström striver spännande deckare med bra intrig och intressanta karaktärer, båda huvudkaraktärerna gillar jag mycket och det är lagom med privata inslag i deras arbete.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jonas Moström