Tronstriden : maktkampen i Industrivärden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-06-15
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
178 x 109 x 22 mm
Vikt
230 g
SAB
Qz Industrivärden
ISBN
9789174618105

Tronstriden : maktkampen i Industrivärden

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2017-06-15
52 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Våren 2015 skakades Sveriges näringsliv. Industrisektorns åldrande kung, Sverker Martin-Löf, tvingades lämna alla sina uppdrag i Handelsbankssfären efter månader av skriverier i pressen om privatjet och representationsjakter.
I samma veva föll även Martin-Löfs kronprinsar: SCA:s vd Jan Johansson och Industrivärdens vd Anders Nyrén. Men det ingen visste var att trions sorti föregicks av en brutal maktkamp i Handelsbankssfären - en kamp där både lögn och media blev vapen, och där förräderi och svek blev vardagsmat. Och där mycket av det som målades upp som sanning i själv verket var något helt annat.
Tronstriden tar er med bakom kulisserna i Handelsbankens palats, till jaktanläggningen Henvålen och till de hemliga möten som omgav ett av de största maktskiftena i svensk industrihistoria.
Priset i kampen var kontroll över svenska bolag värda hundratals miljarder kronor. Först nu kan det berättas vad som egentligen hände.

"Boken är utmärkt läsning för den som vill följa med i spelet bakom kulisserna."
Skaraborgs Allehanda

"Sverker Martin-Löf [...] blåste bort i stormen efter Svenska Dagbladets artiklar [...] Fredrik Lundberg [tog] ordförandeklubban i Industrivärden - i vad som liknande en maktkupp."
Dagens Nyheter

"medierna blev ett vapen för att vissa högt uppsatta skulle få sin vilja igenom"
Upsala Nya Tidning

JENS B NORDSTRÖM är ekonomireporter på TV4. Han har arbetat som stringer i New York och tidigare varit bosatt i Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Nordström har en examen i statskunskap från Uppsala universitet. På fritiden gillar han att lyssna på klassisk musik och att åka skidor. För sin förra bok Saabs sista strid (Lind & Co, 2014) vann han den prestigefyllda Guldspaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tronstriden : maktkampen i Industrivärden
  2. +
  3. De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt De svenska riskkapitalisterna : en berättelse o... av Carolina Neurath, Jan Almgren (pocket).

Köp båda 2 för 115 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tronstriden : maktkampen i Industrivärden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Avklädda journalister!!
    "Anonym källa", 20 september 2017

    Äntligen en skildring av hur journalistiken idag kan fungera, med en beställare i bakgrunden!! Den skada SvD:s journalister orsakat - såväl flera privatpersoner som förtroendet för tidningen - är irreparabelt!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jens B Nordström

Bloggat om Tronstriden : maktkampen i Industrivärden