Sju år som spionchef : terrorism, hot och hemliga operationer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-08-10
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Syv år for PET. Jakob Scarfs tid
Dimensioner
232 x 165 x 27 mm
Vikt
678 g
SAB
Oepb
ISBN
9789174618808
Sju år som spionchef : terrorism, hot och hemliga operationer (inbunden)

Sju år som spionchef : terrorism, hot och hemliga operationer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-10
204
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I sin inifrånskildring av den danska polisens säkerhets- och underrättelsetjänst, PET, berättar den tidigare högste chefen Jakob Scharf om planerade massmord i Danmark. Han ger oss inblick i kända såväl som okända operationer, porträtterar de hängivna agenterna och avslöjar hur man värvar informatörer.
Scharf beskriver sitt mandat att modernisera underrättelsetjänsten, som förvandlade organisationen till ett minfält av skvaller och läckor. Dessutom tar han bladet från munnen i den affär som blev hans fall efter sju år som chef för PET.
Tillsammans med journalisten Morten Skjoldager får vi följa den före detta underrättelsechefen genom hans tid inom PET. Med en mängd juridiska dokument, rapporter från organisationen samt den vanliga polisen, intervjuer med källor inom både rättsväsendet och de extremistiska miljöerna, tecknar Skjoldager den hittills skarpaste bilden av hoten mot Danmark och PET:s förmåga att motverka dem.
Sju år som spionchef är en tankeväckande bok om den tid då den moderna terrorismen kom till Norden. Här finns också kopplingar till svenskar och Säpo.
Boken har väckt en enorm uppmärksamhet i Danmark. PET försökte stoppa utgivningen, varpå dagstidningen Politiken distribuerade boken som bilaga för att försvara tryckfriheten. Tidningen har nu stämts på miljonbelopp och chefredaktören riskerar fängelsestraff.

MORTEN SKJOLDAGER, född 1981, är nyhetsredaktör på Politiken, där han arbetat sedan 2006. Under det senaste årtiondet har han gjort research både i Danmark och utomlands och följt åtskilliga danska terrorprocesser. JAKOB SCHARF är före detta chef för PET, den danska polisens säkerhets- och underrättelsetjänst, och talar här ut efter flera års tystnad.

"Skjoldager skriver fängslande och med suverän överblick, spännande från början till slut, Scharf levererar tänkvärda kommentarer om den skämmande mängden antiterroraktioner under hans kommando, och om danska underrättelseinsatser i ett större perspektiv."
"Bara underhållningsvärdet gör att Sju år som spionchef förtjänar sitt toppbetyg. Lägg därtill den folkbildning det är att få en samlad överblick över händelser som det bara viskats om i media"
Jyllands-Posten

"Vi har att göra med en ovanligt gedigen och utomordentligt genomarbetad journalistisk beskrivning av en viktig period i den nutida terrorhistorien."
Ekstra Bladet

Det här är en lättläst, intressant, välskriven och spännande bok som är absolut nödvändig att läsa för varje verklighetsintresserad medborgare också i Sverige. Den är informativ och ändå till den grad lättillgänglig att den bara är ett måste. Sju år som spionchef rekommenderas varmt.
Torkel Lindquist, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sju år som spionchef : terrorism, hot och hemliga operationer
  2. +
  3. Vem kan man lita på? : den globala övervakningens framväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem kan man lita på? : den globala övervakninge... av Wilhelm Agrell (pocket).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju år som spionchef : terrorism, hot och hemliga operationer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sju år som Spionchef
    Hugo Segerfelt, 26 februari 2019

    Beskrev sin egen upplevelse som spionchef. Inget el. nästan inget om kontraspionagets operationer, typ Peter Wrights Spionfångaren.
    Sista tredjedelen jobbig, långrandig och intetsägande tröttsamma ursäkter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Morten Skjoldager

Bloggat om Sju år som spionchef : terrorism, hot och...