Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2017-09-08
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
475 g
SAB
Hc
ISBN
9789174619171
De förjagade (inbunden)

De förjagade

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-08
191
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I december 1917 skickas en grupp svenska soldater till en utpost i Norrbotten, där en hemlig transaktion med Ryssland ska äga rum nära gränsen till Finland. Vid ankomsten upptäcker de dessvärre att uppdraget inte tycks vara av fredlig karaktär. Någonting allvarligt har hänt i lägret. De finner spår som visar tecken på strid.
Isolerade och ansatta av meterdjup snö, sträng kyla och evigt nattmörker, står de nu inför ett okänt hot.

MIKAEL STRÖMBERG (f. 1976) är uppvuxen i Norrtälje och bor i dag i södra Stockholm med sin fru och deras två barn. Han debuterade 2011 med den hyllade skräckromanen Vätten och har sedan dess även skrivit Inmurad och Vad gör dina barn när du sover? (återutgiven i pocket på Lind & Co, 2017). I hans böcker förenas vardagsrealism med övernaturliga element.

"Skickligt och klaustrofobiskt om vad som händer i en hårt pressad grupp människor, där ondskan inte riktigt är det man tror."
Lotta Olsson, DN "Mikael Strömbergs nya bok är en härlig rysare och bladvändare."
Alf Ehn, Skaraborgs Allehanda "Det är spännande, och skrämmande! Strömberg lyckas dessutom att komma med oväntade vändningar i handlingen när man minst anar det."
Bokhusflickan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De förjagade
 2. +
 3. Vad gör dina barn när du sover?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad gör dina barn när du sover? av Mikael Strömberg (pocket).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De förjagade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 oktober 2017

  Boken De förjagade är den femte boken som jag läser av Mikael Strömberg. För sex år sedan så läste jag författarens debutbok, Vätten, som jag tyckte mycket, mycket om. Sen för fem år sedan så läste jag Mikaels andra bok, Inmurad, som jag också tyckte väldigt mycket om. För två år sedan så läste jag Strömbergs tredje bok, Vad gör dina barn när du sover?, och även den boken var riktigt bra. Slutligen så läste jag förra året, författarens fjärde bok, Sattyg, som jag tyckte var helt okej, fast de... Läs hela recensionen

 2. Kusligt, tät och mörk
  Kalle, 23 oktober 2017

  De Förjagade är tredje boken jag läser av Mikael Strömberg. Efter de första två böckerna, Vätten och Inmurad, har Strömberg växt fram som en favoritförfattare och som fyller ett hål i modern svensk litteratur.

  Handlingen är tät, mörk och välskriven och innehåller precis som Vätten och Inmurad en koppling till det övernaturliga även om den i detta fall inte är lika tydlig som i tidigare böcker.

  Språket har utvecklats och det märks att författaren har fokuserat på att skapa e... Läs hela recensionen

 3. Otäck och spännande
  Villivonkansbooks (Örebro), 17 oktober 2017

  En grupp handplockade svenska soldater skickas till en utpost i Norrbotten, för en hemlig transaktion med Ryssland i December 1917. Dessa åtta män är alla utvalda och far genom ett isande kallt snölandskap. När de kommer fram är lägret tomt och de finner spår av strid.
  De förjagade är min första bekantskap med författaren Mikaels Strömbergs böcker. Det är en obehaglig berättelse, det är mörkt och kallt hela tiden. Ett smygande obehag målas upp i berättelsen och jag kommer på mig själv med... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om De förjagade