I bunkerläkarens våld : den sanna historien bakom rubrikerna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-10-09
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
177 x 110 x 9 mm
Vikt
125 g
SAB
Lz Eriksson, Isabel
ISBN
9789174619485
I bunkerläkarens våld : den sanna historien bakom rubrikerna (pocket)

I bunkerläkarens våld : den sanna historien bakom rubrikerna

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-10-09

Slutsåld

Jag snurrar runt på stället. Vacklar till. Ser mig omkring. Utrymmet är grått, dammigt och stökigt. Som ett litet garage ungefär, eller en byggarbetsplats. Eller som ett skyddsrum, en ... en ...
En bunker.


När Isabel Eriksson vaknar vet hon först inte var hon befinner sig. Det första hon ser är ett plåttak med träbjälkar, i armen har hon en kanyl och bredvid sängen hon ligger i sitter en man och stirrar på henne.
Han berättar att han kidnappat henne och tänker hålla henne inlåst. Hon ska vara hans flickvän - kanske släpper han henne om ett par år, kanske inte.
Isabel inser att det enda sättet för henne att komma därifrån är att på något sätt förmå mannen att släppa henne, och det blir en psykologisk kamp där det gäller att spela korten rätt, eller för alltid bli kvar i bunkern.

Den 38-årige läkaren Martin Trenneborg, som i september 2015 drogade och förde bort Isabel Eriksson och höll henne inlåst i sex dygn, blev känd i media som "bunkerläkaren". Han dömdes så småningom till tio års fängelse, vilket han överklagade och domen sänktes till åtta år.
För Isabel Eriksson lever mardrömmen vidare. En del av henne kommer alltid vara kvar i bunkerläkarens våld. Här berättar hon för första gången om sin fruktansvärda upplevelse i bunkern och hur hon lyckades ta sig därifrån.

ISABEL ERIKSSON heter egentligen något annat och lever idag under skyddad identitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I bunkerläkarens våld : den sanna historien bakom rubrikerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vad hände i bunkern?
    Per , 25 juli 2018

    När en kvinna blir kidnappad och inlåst i en bunker av en läkare för att "ha henne som flickvän", så är det en unik händelse som väcker många frågor. Hur upplevde offret det, hur hamnade hon där, och hur tänkte förövaren? Det var med förhoppningar om att få en bild av den här speciella händelsen som jag köpte och läste boken. Isabel beskriver på ett ganska summariskt sätt sina upplevelser under de sex dagar hon satt inlåst, man får ingen riktig känsla för den ångest hon naturligtvis måste ha ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Isabel Eriksson