Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2017-10-09
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
In a dark, dark wood
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
179 g
SAB
Hce
ISBN
9789174619492
I en mörk, mörk skog (pocket)

I en mörk, mörk skog

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-10-09
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En oväntad inbjudan dyker upp i den tillbakadragna författaren Noras mejl det är barndomsvännen Clare som ska gifta sig. En av Clares väninnor håller på och organiserar en möhippa, och vill gärna att Nora kommer trots att det var åratal sedan Nora och Clare hade någon kontakt.
Väl på plats, långt ute i skogen, för en helg med sprit och lekar, gör alla sitt bästa för att bjuda till, men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Är alla verkligen där på samma premisser?
Varför är Nora bara bjuden på möhippan men inte på bröllopet? Och vem är det egentligen Clare ska gifta sig med?
Kontakten med omvärlden är i det närmaste obefintlig i det isolerade huset. Mobiltäckningen är usel och den fasta telefonen fungerar inte. Inom loppet av ett dygn går möhippan från krystad och märklig till våldsam och katastrofal och Nora hamnar på sjukhus.
Frågan är bara vad som hänt från det att hon och de andra lämnade huset tills det att hon vaknade upp i en sjukhussäng. Hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Och varför sitter det poliser på vakt utanför rummet där hon ligger?
Och framför allt varför minns hon inte vad det är som har hänt?

"Spänningsfaktorn är väl hanterad liksom personbeskrivningarna och den debuterande Ruth Wares sneglingar på kollegerna i kriminalgenren är roande."
Lilian Fredriksson, BTJ

"Det är nästan omöjligt att släppa denna vindlande och elektriska debut [] Den förtätade stämningen och de iskalla avslöjandena får en att tappa andan."
Entertainment Weekly

"Den här boken är så bra och spännande att man inte kan låta bli att fortsätta trots att det kryper av obehag utefter ryggraden. Och det är ju så här en bra spänningsroman ska vara - man ska känna den där spänningen inför vad som ska hända rätt igenom hela boken. Den här författaren vill jag väldigt gärna läsa fler böcker av.
Boklysten

Ruth Ware bygger i boken snabbt upp en riktigt obehaglig stämning. Samtidigt som storyn håller ett högt tempo utmanar hon hela tiden läsaren att ifrågasätta vem som går att lita på och hur mycket som ligger dolt under ytan.

RUTH WARE är uppväxt i Sussex, i södra England. Hon har jobbat som servitris, bokhandelsbiträde, engelsklärare och presstalesperson. Ware är gift och har två barn. I en mörk, mörk skog är hennes debutroman.

"I en mörk, mörk skog är en av de där böckerna som är helt omöjliga att släppa när man väl börjat läsa. Jag hoppas verkligen att det kommer mer av författaren på svenska snart!"
Varganatt bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I en mörk, mörk skog
 2. +
 3. Dolt i vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolt i vatten av Catherine Steadman (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I en mörk, mörk skog. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oväntade vändningar
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 31 mars 2021

  Jag har tidigare läst "Kvinnan i hytt 10" skriven av Ruth Ware och fullkomligt älskade den. "I en mörk, mörk skog" är även den, enligt mig, i toppklass. Det här är Wares debutroman och det jag framför allt gillar med hennes böcker är de många vändningar som berättelsen tar. Jag tilltalas även generellt av hennes sätt att skriva. Det här var en bok som mot slutet fick min puls att öka. Det var en bok jag inte ville lägga ifrån mig för jag ville så snabbt jag bara kunde få tillgång till all inf... Läs hela recensionen

 2. Bra bok!
  B.M, 1 december 2017

  Bra författare där språk och text flyter på så man sträckläser boken. Spänning och intriger som är trovärdiga. Ett plus till översättaren som behåller flytet i texten i översättningen till svenska.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ruth Ware