Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2016-04-06
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
ISBN
9789174630831
Barnhem 67 i Moskva (häftad)

Barnhem 67 i Moskva

Häftad Svenska, 2016-04-06
149
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I den första delen berättar en rysk flicka hur hon som fyraåring skildes från sina föräldrar och togs in på barnhem. Hon beskriver själv sina tankar, känslor och reflexioner under en tioårs-period på fyra olika barnhem i Moskva. Hon berättar om rutinerna på barnhemmen och om positiva och negativa händelser och om personalens förhållande till barnen.

Den andra delen handlar om hur ett svenskt par försöker adoptera denna flicka från Barnhem 67 där hon befinner sig då år 2001. De tvingas genomföra adoptionen helt utan bistånd från de gängse organisationerna eftersom dessa vägrar att befatta sig med adoptionsfrågor i Moskva. Denna vägran grundar sig på att de vederbörliga myndigheterna i Moskva, till skillnad från det övriga Ryssland, är synnerligen svåra att samarbeta med.

I del två får vi följa det svenska parets framgångar och nederlag i den ryska byråkratiska djungeln; jakten på myndigheter och myndighetspersoner, och ställningskrig mot byråkrater. Men vi får även vara med om händelser, både på barnhemmet och ute i den stora staden; förtretligheter, intriger, äventyr och annat.

De båda berättelserna är dokumentära och de utspelar sig i Moskva under åren 1994 till 2004. Samtliga barn uppträder med påhittade namn och även många av de vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnhem 67 i Moskva
  2. +
  3. Ett ömmande hjärta : Vidkärrs barnhem i Göteborg 1935-1976 och därefter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett ömmande hjärta : Vidkärrs barnhem i Götebor... av Magnus Berg (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnhem 67 i Moskva