Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2013-09-07
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 149 x 11 mm
Vikt
254 g
Komponenter
Paperback
SAB
Lz Pilsäter, Ulla
ISBN
9789174632132
Bloggar i molnet (häftad)

Bloggar i molnet

Häftad, Svenska, 2013-09-07
166
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
Bloggar i molnet.
Berättelser, minnen, tankar och reflexioner inspirerade av upplevelser och händelser nedtecknade som bloggar på hemsidan FJÄRDE ÅLDERN 2011-2012. Boken speglar allt mellan himmel och jord som intresserade en aktiv äldre kvinna under denna period.

Upplevelser från resor i nutid varvas med minnen från tidigare resor som känns aktuella idag. Vid en resa i Kaukasus var det intressant att iaktta vilka förändringar som skett sedan en resa trettio år tidigare under Sovjettiden. Händelserna i Syrien väckte minnen från en resa i Syrien 1989, en säregen resa i ett land, som redan då var präglat av en hårdför ledning.

Intryck från besök på museer, utställningar, opera och konserter blandas med berättelser från utflykter och promenader i Stockholm med omgivningar. Utställningen Afganistan - mitt i världen ger en tankeställare om ett land med gammal kultur och lång historia, som intresserat världens stormakter från perserna för 2500 år sedan fram till nutidens komplicerade situation. I Vårens blommor på Ängsö promenerar vi i en skärgårdsnatur med bevarade slåtterängar och hagmarker, en naturupplevelse.

Årets nobelprisutdelning väcker tankar om Alfred Nobel. Vem var han och hur fick han sin förmögenhet? Hur kom hans bröder att starta ett oljeföretag i Baku? Deras företag blev under en tid före den ryska revolutionen ett av världens största? En kreativ familj med stor betydelse för utvecklingen av sprängmedel och oljeutvinning.

Frågor om att åldras, äldreomsorg och andra äldrefrågor behandlas i flera bloggar. Forskning om åldrandet berättas om i Ålderstrappan. Vad kan man göra för att förbättra livskvaliteten? Vad kan man göra när vårdkedjan brister? I samband med internationella dagen mot våld och övergrepp mot äldre den 15 juni uppmärksammas denna fråga. Vilka är det som begår övergrepp? Filmen Järnladyn skildrar en äldre kvinna som går in i demensen och sin egen inre värld efter att ha stor makt och världens blickar på sig. Inte ens en järnlady undgår att rosta när hon är gammal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bloggar i molnet
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 245 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »