Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2019-09-25
Upplaga
1
Förlag
BoD
Medarbetare
Westerberg, Dennis
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
260 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Dokb
ISBN
9789174633955

Tänk om vi hade vetat det här tidigare : en antologi om psykisk hälsa

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-25
211
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det här är en bok som berättar att psyket alltid är friskt, oförstörbart.

En bok som fokuserar på psykisk hälsa istället för på psykisk ohälsa, och som lägger den traditionella psykologins hypoteser, teorier och modeller åt sidan för en stund.

Läsaren får ta del av tre fundamentala principer (Sinnet, Medvetandet och Tanken) som det psykologiska fältet tidigare saknat. Principer som förklarar hur alla våra upplevelser av livet, skapas av de tankar som tar form i medvetandet.

Principen om Tanken skiljer den ena upplevelsen från den andra. Det vi tänker är det vi upplever. Endast en tanke alltså. Bara just en tanke.

Principen om Medvetandet gör varje tanke som tänks verklig. Allting som tänks verkar alltså verkligt för den som tänker.

Principen om Sinnet visar att alla resurser som vi söker, exempelvis sinnesfrid, självförtroende, mod, motivation, balans, harmoni och kreativitet, är medfödda, dvs. ingår i fabriksinställningen av att vara människa. Resurserna träder fram så snart tankarna som skymmer, skingras.

Principerna får oss att inse att all psykologisk stress (läs: psykisk ohälsa) beror på ett oskyldigt missförstånd kring vad en upplevelse egentligen är. Den här boken syftar till att undanröja detta missförstånd.

Via 15 sanna berättelser, blir läsningen till en guidning från hopplöshet till hoppfullhet, en vägledning via insikter, till villkorslöst välmående.

Möt våra medförfattare och ta del av deras färgstarka berättelser om hur insikter kring tre principer kunde förändra deras upplevelser av livet för all framtid.

Tänk om vi hade vetat det här tidigare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänk om vi hade vetat det här tidigare : en antologi om psykisk hälsa
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tänk om vi hade vetat det här tidigare : en antologi om psykisk hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiska upplevelser
  LRÅ, 17 december 2020

  Jag är rörd över det välbefinnande och den harmoni som lyser ur boken.
  Så älskvärd och fin. Så lärorik och fylld av erfarenheter.

Visa alla 1 recensioner