Karolina : ett stycke svensk kvinnohistoria (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2014-03-25
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
212 x 150 x 10 mm
Vikt
165 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Lz
ISBN
9789174634853
Karolina : ett stycke svensk kvinnohistoria (häftad)

Karolina : ett stycke svensk kvinnohistoria

Häftad Svenska, 2014-03-25
99
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Berättelsen om Karolina är ett stycke svensk kvinnohistoria. Karolina föddes i Stockholm 1870 med okända föräldrar och växte upp i ett fosterhem i Uppland. Vid sekelskiftet var hon husjungfru i Stockholm. Hon blev socialdemokratisk kommunalpolitiker i Nynäshamn och var under några år ledamot av skolrådet. Hon dog i Nynäshamn 1937. När hon dog hade hon gått från att vara okänd till att vara en lokal kändis. Nynäshamnsposten avslutade sin nekrolog med orden: Må hela Nynäshamns Karolina vila i frid. Karolinas liv innehåller många spännande detaljer och speglar utvecklingen för kvinnor i Sverige under den senare delen av artonhundratalet och början av nittonhundratalet.

Karin Selldin är född i Malmö 1949. Efter civilingenjörsexamen vid Chalmers i Göteborg flyttade hon till Norrköping där hon fortfarande är bosatt. Under några år var hon hemmamamma med två små pojkar. Sedan arbetade hon i många år som byråkrat i statens tjänst. Som pensionär ägnar hon en stor del av sin tid åt släktforskning och skrivande. Berättelsen om Karolina handlar om hennes svärmors mor och är den första bok hon publicerar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Karolina : ett stycke svensk kvinnohistoria
  2. +
  3. Muntliga röksignaler och andra stycken / Skywriting by word of mouth and other writings

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muntliga röksignaler och andra stycken / Skywri... av John Lennon (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Selldin

  • Karolina

    Karin Selldin

    Berättelsen om Karolina är ett stycke svensk kvinnohistoria. Karolina föddes i Stockholm 1870 med okända föräldrar och växte upp i ett fosterhem i Uppland. Vid sekelskiftet var hon husjungfru i Stockholm. Hon blev socialdemokratisk kommunalpolitik...

Bloggat om Karolina : ett stycke svensk kvinnohistoria

Övrig information

Karin Selldin r fdd i Malm 1949. Efter civilingenjrsexamen vid Chalmers i Gteborg flyttade hon till Norrkping dr hon fortfarande r bosatt. Under ngra r var hon hemmamamma med tv sm pojkar. Sedan arbetade hon i mnga r som byrkrat i statens tjnst. Som pensionr gnar hon en stor del av sin tid t slktforskning och skrivande. Berttelsen om Karolina handlar om hennes svrmors mor och r den frsta bok hon publicerar.