Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2015-03-10
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
214 x 150 x 8 mm
Vikt
192 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Oer-cz Styckmordsrättegången 1988
ISBN
9789174636673
Styckmordet / Epilogen : nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning (inbunden)

Styckmordet / Epilogen : nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning

Nya fakta, reflektioner, fragment av en polisutredning

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-10
127
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Styckmordet/epilogen är den slutgiltiga boken om utredningen av "Styckmordet" (da Costa-fallet/1984). Författaren har arbetat med boken i två år, och han har tagit fram information som har varit helt okänd för allmänheten. Denna bok beskriver "den glömda utredningen", den utredning som borde ha gjorts 1984.
Boken innehåller detaljerad information om Vincent/hästdödaren och flera andra suspekta personer, da Costas brottslighet, fyndplatserna, förhör, spaningsuppslag och en medicinsk diskussion. Boken innehåller också en vittnesbeskrivning av da Costas sista tid i livet.
Nära den andra fyndplatsen (på Eugeniavägen) arbetade den kriminelle sexköparen Vincent, och han flydde från polisen efter da Costas död. Han kände da Costa och var välkänd på Malmskillnadsgatan.
En av Vincents anställda var också kriminellt belastad, och umgicks med Monika, som bodde i en knarkkvart en kilometer från Eugeniavägen. Monika knivskar flera personer på 80-talet, och hon undersöktes av rättspsykiatrin 1982.
I boken framgår det också att polisens tidslinje har varit felaktig. Da Costa dog säkerligen inte under pingsthelgen eller i närheten av pingsthelgen, och enligt flera vittnen levde da Costa betydligt längre än vad någon har trott.
Den läsare som har vant sig vid den officiella versionen av da Costa-fallet kommer att bli förvånad över denna bok. Det var inte alls som vi lurades att tro av rättsväsendet och massmedia.
Detta är antagligen den sista boken om da Costa-fallet.
Detta är: epilogen.

Kim Larsson är redaktör för tidskriften Eremonaut, kulturskribent, recensent, konstnär och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styckmordet / Epilogen : nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning
 2. +
 3. Fallet Catrine da Costa : Ett sorgligt stycke urban gotik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallet Catrine da Costa : Ett sorgligt stycke u... av Kim Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Styckmordet / Epilogen : nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berättelsen om vad mediehysterin helt missade.
  L Karlsson, 7 april 2015

  Författaren har uppenbarligen grävt djupt i denna svenska 30 år gamla rättsskandal och sprider nu ljus över vad som gick snett i den rättsliga hanteringen.
  Mordkommissionens medarbetare (då och nu) har nog fått ett och annat att fundera över.
  / mvh Nippe

 2. Förvånande, spännande läsning - en fantastisk bok
  Anders Ylander, 25 mars 2015

  Jag har inte läst alla böcker om Styckmordet, och vet inte hur den här boken ska jämföras i det stora hela, men jag har läst Döden är en man och Catrine och Rättvisan, och jag tycker att Styckmordet/Epilogen är fantastisk, både informativ, nyskapande och spännande, en riktig bladvändare, fast allt material är dokumentärt.

  Boken skulle kunna bli torr och långtråkig, men de bästa historierna kommer ju från verkligheten, och det är ett jätteintressant persongalleri som Larsson grävt fr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kim Larsson

Övrig information

Kim Larsson r redaktr fr tidskriften Eremonaut, kulturskribent, recensent, konstnr och frfattare.