Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2015-06-12
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
195 x 125 x 20 mm
Vikt
331 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Ca
ISBN
9789174636826
Jesus eller kyrkan? : ett anabaptistiskt sökande efter kristen radikalitet (häftad)

Jesus eller kyrkan? : ett anabaptistiskt sökande efter kristen radikalitet

Häftad Svenska, 2015-06-12
169
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Behövs det kravaller i kyrkorna? Vad är en tungskruv? Varför erbjuds så lite mat i nattvarden? Varför är Gud busig? Vad har anarkism och kommunism med Jesus att göra? Varför kommer ingen till himlen? Hur kan korset vara en symbol för djurens befrielse? Varför kedjade en luthersk domstol fast en anabaptistkvinna i köket? Är Jesus verkligen Gud? Finns det genuina församlingar? Vad blir bättre utan ledare? Varför är det okristligt med poliser?
Jesus eller kyrkan? kombinerar inifrånkritik av kyrkan med ett sökande efter en politiskt radikal kristen tro. Inspiration hämtas från en Jesuscentrerad närläsning av Bibeln, men också från bortg(l)ömda delar av kyrkohistorien, inte minst historisk anabaptism och svensk fribaptism.
Texterna författades åren 2006-2007 och ingick i en serie reflektioner som skickades ut via epost på veckobasis. I de nyskrivna för- och efterorden kommenterar författaren, efter nästan tio år och en ändrad inställning till tron, "Jesusbreven" och deras budskap.

Jonas Lundström, född 1974, bor med familj i Örebro och ägnar sig åt hushållssysslor, samhällskritik och aktivism, och har tidigare publicerat kapitlet "Vad är anarkism?" i antologin Att hoppas på ett annat system och boken En förtryckares frihetliga fantasier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jesus eller kyrkan? : ett anabaptistiskt sökande efter kristen radikalitet
  2. +
  3. Försoningsläran och Genvägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Försoningsläran och Genvägen av Michael Agerskov (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jesus eller kyrkan? : ett anabaptistiskt ...

Övrig information

Jonas Lundstrm, fdd 1974, bor med familj i rebro och gnar sig t hushllssysslor, samhllskritik och aktivism, och har tidigare publicerat kapitlet "Vad r anarkism?" i antologin Att hoppas p ett annat system och boken En frtryckares frihetliga fantasier.