Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2015-03-18
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
190 x 120 x 10 mm
Vikt
115 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Dd
ISBN
9789174636888
Mitt liv som upplyst : en pilgrimsfärd i modern tid (häftad)

Mitt liv som upplyst : en pilgrimsfärd i modern tid

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-03-18
130
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Meningen med livet är en fråga som människor funderat över i alla tider. Frågan har särskilt avhandlats av religionsstiftare och filosofer, där den centrala frågan är huruvida det finns något liv efter detta.
Existentialisterna menar att vi själva får skapa en mening åt livet, och att man är vad man gör och vad man låter bli att göra.
Nihilisternas ståndpunkt är att det inte finns någon mening med livet, men att den går att tillskapa. Att det inte finns några objektiva värden (ingenting är sant och allt är tillåtet). Tillvaron är enligt dem i princip meningslös och slumpen regerar.
De stora religionerna och vissa av de filosofiska systemen har ståndpunkten att det finns en immanent mening att upptäcka, det vill säga att meningen med livet är att upptäcka guds närvaro.
Inom konst, musik och litteratur är "de eviga frågorna" om liv, död och kärlek ständigt närvarande. Omslaget på boken visar Paul Gauguins kanske mest berömda målning. Den bär titeln "Varifrån kommer vi? Vilka är vi? Vart går vi?"
Boken "Mitt liv som upplyst" beskriver på ett direkt och avskalat sätt vem du är, vad meningen med ditt liv är samt hur din verklighet skapas. Den är en bok för alla och har en utgångspunkt bortom åtskillnad i form av kultur, kön, hudfärg, religion eller trosföreställning, politisk ståndpunkt, utbildning eller erfarenhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt liv som upplyst : en pilgrimsfärd i modern tid
  2. +
  3. Att Vara Fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att Vara Fri av Jiddu Krishnamurti (häftad).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt liv som upplyst : en pilgrimsfärd i modern tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Enkel och rak information.
    Ann Birgitta Landahl, 7 september 2015

    Bokens innehåll är en fantastisk information om livets många frågor. Jag känner tacksamhet att fått ta del av denna enkla, raka information.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mitt liv som upplyst : en pilgrimsfärd i ...

Övrig information

Frfattaren r, trots den ansprksfulla titeln, en helt vanlig person som bestmde sig fr att hitta sanningen.

Efter att ha jobbat ett antal r som teknisk officer i Flygvapnet, s vcktes en allt starkare nyfikenhet kring "de eviga frgorna".

Skandet brjade p allvar nr han kom i kontakt med Nei Jing Akademin och traditionell kinesisk medicin (TCM) i Sverige. Inom den kinesiska folkmedicinen fann han logiska koncept som kunde frklara den dualistiska relationen mellan mnniska och hennes omgivning. Koncept och kunskap som kunde omsttas i praktiken, genom att studera resultatet frn olika medicinska behandlingar.

Efter terapeututbildningen fljde flera r av egenstudier av diverse filosofiska och religisa texten, som gav mnga svar p frgor kring vad hlsa och balans i livet innebr. Men ju mer insikter han fick om relationerna mellan olika fenomen, desto starkare blev frgan varfr allt existerar ver huvud taget.

Under 2013 kom han i kontakt med icke-dualistisk advaita, genom Sri Mooji i Portugal. Advaita pekar p vrldsalltets enhet och han insg att konceptualisering inte skulle leda honom till svaren p de existentiella frgorna (snarare tvrtom).
Uppvaknandet i Portugal gav honom svar p alla frgor han hade, frutom en: "hur och nr skulle han bertta om sina insikter?"

Fredagen den 13:e februari 2015 knde han att det var dags att bertta, bde i samtal och i text. Manuset till Mitt liv som upplyst vxte fram och den egenutgivna boken innebr frfattardebut fr Kim Nilsson.