Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2019-11-22
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
190 x 120 x 13 mm
Vikt
210 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789174636963

Övergreppet

Häftad,  Svenska, 2019-11-22
75
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En sen höstkväll är en ung kvinna på väg hem efter att ha varit på bio. Hon kommer gående på Vaksalagatan i Uppsala när en okänd man närmar sig henne bakifrån och drar in henne på en gård och förgriper sig på henne. Efter övergreppet flyr han.

Susanne vill helst glömma, men lyckas av egen kraft återfå kontrollen över sitt liv medan skuldkänslor och förnekelse långsamt släpper taget.

ÖVERGREPPET, som är baserad på en verklig händelse, är en stark debutroman om en ung kvinnas kamp för självständighet och integritet.

Boken handlar om en ung kvinna, Susanne, som blir överfallen och våldtagen en kväll när hon är på väg hem från en biograf. Boken skildrar ingående denna unga kvinnas chock, skuldkänslor, dåliga självförtroende och samhällets oförståelse och kallsinnighet inför detta brott. (Entré)

Ett brutalt sexuellt övergrepp skildrat ur offrets synvinkel detta är en roman som inte väjer för det svåra. Med ett oemotståndligt rakt och lågmält tonfall återger Ulla Bolinder tankarna, känslorna och reaktionerna hos en kvinna som blir överfallen av en okänd man på väg hem från bio en sommarkväll i Uppsala. Både huvudpersonen, hennes oförstående omgivning och hela hennes långa svåra väg tillbaka blir oerhört levande för läsaren.(Socionomen)

Övergreppet är en roman som man omöjligtvis kan förhålla sig oberörd till. Ett sätt att kämpa mot våldtäkt är att tala om vad det faktiskt betyder i en kvinnas liv. Det gör Ulla Bolinder. (Jenny Bergenmar, GT)

Ulla Bolinder visar stor närvaro och intensitet i sin berättelse. Den är mycket plågsam att läsa. (Lars-Olof Franzén, Dagens Nyheter)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övergreppet
  2. +
  3. Ingenting annat än sanningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenting annat än sanningen av Ulla Bolinder (häftad).

Köp båda 2 för 151 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Bolinder