Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-02-01
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
215 x 155 x 30 mm
Vikt
607 g
Komponenter
HC runder Rücken mit Schutzumschlag
SAB
Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789174637120
Nationens fiende : om mordet på Olof Palme (inbunden)

Nationens fiende : om mordet på Olof Palme

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2016-02-01
312
Skickas inom 10-15 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sent på fredagskvällen den 28 februari 1986 sköts Olof Palme ner på öppen gata inför över tjugo ögonvittnen. Mördaren agerade snabbt och effektivt. Efter fullbordad gärning tog han sig springande från platsen utan att lämna minsta spår efter sig.

Polisen har lagt ner enorma resurser på att finna mördaren, men vet idag inte mycket mer än vad den gjorde för trettio år sedan.

De olika ögonvittnena ger en relativt samstämd bild av vad som hände den där kvällen. Hur mördaren såg ut, vad han gjorde och var han tog vägen efter skotten.

Men ett vittne avviker från de övriga på ett markant sätt. Hans berättelse stämmer inte alls med de andras, och dessutom är det ingen som ens har sett honom på platsen. Polisen beslutar sig snart för att avpollettera honom. Mannen kan helt enkelt inte ha varit där. De stämplar honom som mytoman och går vidare med andra vittnen.

Men i förhören framkommer en ytterst märklig omständighet. Vittnet som inte ens varit där avslöjar i förbifarten någon ting som ingen borde ha kunnat känna till.

Förutom mördaren.

Nationens Fiende är en grundlig genomgång av mordet på Olof Palme. Här hittar du förhören, indicierna och bevisen, tillsammans med en noggrann analys av vad som egentligen hände den där kvällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationens fiende : om mordet på Olof Palme
  2. +
  3. Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare av Lars Borgnäs (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Larsson