Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2015-06-18
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
267 g
Komponenter
Paperback
SAB
Lz Långström, Peter,Kc.43
ISBN
9789174637656
Gerillakaptenen Peter Långström : sanningen och myterna om hans liv och död (häftad)

Gerillakaptenen Peter Långström : sanningen och myterna om hans liv och död

Häftad Svenska, 2015-06-18
150
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Peter Långström var kapten och gerillakämpe i Karl XII:s armé.
Under stora nordiska kriget ledde han i åtta långa år sitt frikompani i blixtsnabba gerillaraider mot fienden: överföll ryska posteringar, tog fångar, kapade fartyg, lade beslag på proviant, uniformer, hästar och boskap. Oroade och störde ryssarna. En gång var han nära att ta tsar Peter till fånga. Åtminstone enligt en av alla de historier som finns om honom.
Peter Långström stupade 1718. Han fälldes av en silverkula avlossad av en norsk bondpojke. Men på sätt och vis lever han än: i minnen och myter och skrönor. Efter sin död har han till och med blivit en skönlitterär figur i flera olika romaner en av dem skriven av en amerikansk science fiction-författare!
Peter Långström var en man full av motsägelser och gåtor. Karolinsk krigshjälte. Men också fruktad och hatad av den egna befolkningen. Somliga säger att han tillhörde en bondesläkt. Fel, säger andra: han tillhörde den romska släkten Långström som fortfarande är talrik i både Finland och Sverige.
Den här är den första biografin om kapten Långström. Den berättar både sanningen och myterna om hans dramatiska liv och död. En historia som sträcker sig ända in i våra dagar.

Jakob Jakobsson, Norrtälje. Journalist med 25 års erfarenhet som redaktionsledare på dagstidningar. Författare till biografin Karolinen som aldrig gav upp som handlar om Johan Henrik Frisenheim.
Anna Guttorp, Norrtälje. Grafisk redaktör med 25 års erfarenhet från bokbranschen. Författare till biografin Karolinen som aldrig gav upp som handlar om Johan Henrik Frisenheim.
Joachim Nässil, Duved. I servicebranchen sedan 30 år. Brinnande intresse för stora nordiska kriget och det Armfeldtska fälttåget i fjällen. Syns ofta till häst, iklädd uniform.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gerillakaptenen Peter Långström : sanningen och myterna om hans liv och död
  2. +
  3. Johan Henrik Frisenheim : Karolinen som aldrig gav upp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Johan Henrik Frisenheim : Karolinen som aldrig ... av Jakob Jakobsson, Anna Guttorp (häftad).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Gerillakaptenen Peter Långström : sanning...