Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2013-01-04
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
190 x 120 x 6 mm
Vikt
105 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Hc.03
ISBN
9789174638585
Ömtåligt gods : varm poesi (häftad)

Ömtåligt gods : varm poesi

Häftad,  Svenska, 2013-01-04
89
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ömtåligt gods : varm poesi Kan levereras innan julafton
Författarens vandring genom livet har resulterat i en serie dikter som speglar möten och intryck där varma känslor ofta spelar huvudroll.
Att vänskap skall hanteras som ömtåligt gods konstateras redan i förordet och löper som en röd tråd genom hela diktsamlingen.
Med varsam hand tas läsaren med på en resa där känslan av, att ha en vän som bryr sig om, blir vandringsstaven som skapar balans i författarens poesi.

Roger Johansson är produktionsledare på en processindustri i Göteborg. Under många år har han dokumenterat sina betraktelser och möten i livet på sitt eget sätt. I en mångkulturell miljö på sin arbetsplats och i en föreningsmiljö på sin hemort har det blivit många tillfällen till intressanta möten och reflektioner mitt i vardagen.
Med tre egna barn och över 20 års erfarenhet av ungdomsidrott har övertygelsen växt till visdom när det gäller vikten av att vara synlig i alla skeenden i livet.
Att Rogers drivkraft ligger i tanken om att gemenskap skapar trygghet och ett bättre samhälle för alla lyser igenom på ett oerhört tydligt sätt i allt han berättar i sina dikter. Förhoppningen blir då självklart att diktsamlingen, "ÖMTÅLIGT GODS" skall bidra till en ökad värme och förståelse mellan människor överallt i vårt samhälle.

Varje dikt har sin egen bakgrundshistoria. I centrum står människor som Roger Johansson lärt känna på jobbet eller på fritiden. Det är känslosamma och engagerade möten. Framsidan på diktsamlingen "Ömtåligt gods" kan få vem som helst att längta till sommaren: två kompisar som tar igen sig på klippor vid havet. Det är annat än det grå aprilvädret vi ser genom fönstret på kaféet där vi sitter på Göteborgs centralstation.
- Omslagsbilden har min dotter tagit. Det är en bild som jag tycker mycket om. Den beskriver så bra det som boken handlar om, nämligen vänskap. [...]
Mål & Medel, maj 2013
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ömtåligt gods : varm poesi
 2. +
 3. De osynliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt De osynliga av Roy Jacobsen (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roger Johansson

 • Ådalen 1931 : kampen om historien

  Roger Johansson

  På några få minuter var det över. Fem människor låg ihjälskjutna och lika många låg sårade, på grusvägen ner till hamnen, där i Lunde. En ung kvinna, Eira Söderberg, hade träffats av kulspruteeld. Den militära truppens beskjutning av ett obeväpnat...

 • Vetenskapliga perspektiv på lärande, undervisning och utbildning i olika institutionella sammanhang

  Anders Persson, Roger Johansson

  Institutionen för utbildningsvetenskap vid Lunds universitet är en ny institution som startade 2011. Institutionen har bland annat uppdraget att samordna utbildningsvetenskaplig forskning vid Lunds universitet och har tagit initiativ till ett utbi...

Övrig information

Lite om Roger Johansson

Roger Johansson r produktionsledare p en processindustri i Gteborg. Under mnga r har han dokumenterat sina betraktelser och mten i livet p sitt eget stt. I en mngkulturell milj p sin arbetsplats och i en freningsmilj p sin hemort har det blivit mnga tillfllen till intressanta mten och reflektioner mitt i vardagen.

Med tre egna barn och ver 20 rs erfarenhet av ungdomsidrott har vertygelsen vxt till visdom nr det gller vikten av att vara synlig i alla skeenden i livet.

Att Rogers drivkraft ligger i tanken om att gemenskap skapar trygghet och ett bttre samhlle fr alla lyser igenom p ett oerhrt tydligt stt i allt han berttar i sina dikter. Frhoppningen blir d sjlvklart att diktsamlingen, "MTLIGT GODS" skall bidra till en kad vrme och frstelse mellan mnniskor verallt i vrt samhlle.