Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2013-11-12
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 153 x 30 mm
Vikt
582 g
Komponenter
Paperback
ISBN
9789174639841

Bibliodrama som process

Leda och handleda

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-11-12
326
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bibliodrama är en inbjudan att undersöka en bibeltext med alla sinnen, med hela kroppen. Ett kreativt arbetssätt som aktualiserar Bibelns gamla berättelser in i nutiden både på individ- och samhällsnivå, i skärningspunkten mellan tradition och förnyelse. Arbetssättet är användbart för olika åldrar både i församlingsarbete, kyrklig utbildning och skola.
Med Bibliodrama som process presenteras för första gången på svenska en handbok för arbete med Bibliodrama. Denna handbok vänder sig till alla som arbetar med religions- och bibelpedagogik i olika sammanhang: församlingspedagoger, konfirmandmedarbetare, präster, pastorer, diakoner, lärare vid kyrkliga utbildningar och religionslärare i skolan.
Bibliodrama som process är en frukt av bibliodramarörelsens utveckling i Tyskland från 1970-talet och framåt. Boken ger en informativ och konkret inblick i Bibliodramats teori och praktik. Den innehåller en översikt över Bibliodramats estetiska och kroppsliga dimensioner, dess processorienterade arbetssätt, samt dess nära samband med exegetik och hermeneutik. Boken ger också många exempel på bibliodramats olika tillämpningar och utvecklingsområden.
Bibliodrama som process är därför ett utmärkt hjälpmedel för den som vill fördjupa sin kunskap i processorienterat religionspedagogiskt arbete.
Den tyska originalutgåvan Bibliodrama als Prozess publicerades 1994 och den svenska översättningen har gjorts utifrån den tredje reviderade utgåvan (2012).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bibliodrama som process
 2. +
 3. Hela familjens psalmbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hela familjens psalmbok av Anna Braw, Åke Olsson, Inger Lundin, Els-Marie Ottersten (inbunden).

Köp båda 2 för 545 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bibliodrama som process. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen en bok på svenska!
  Susanne Lindström, 14 maj 2014

  Jag är glad över att den här boken har kommit! Äntligen, en bok om ett viktigt ämne och modell som tar både människan ovh bibeln på allvar! Inspirerande, konkret, reflekterande och kreativ. Tack!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Coaching mit System

  Heinrich Fallner, Pohl Michael

  Coaching mit System professionalisiert Führungs- und Beratungskrÿfte, Teams und Organisationen. Wer Verÿnderungsprozesse gestaltet, braucht qualitÿtsvolle Begleitung. Arbeitssysteme als soziale Systeme brauchen regelmÿÿige Pflege. Dies ist e...