Naturlig Biodling med Warré Kupan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-17
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789174639988
Naturlig Biodling med Warré Kupan (e-bok)

Naturlig Biodling med Warré Kupan (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-17
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Biodling på ett mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela världen. Äldre kupkonstruktioner har återuppstått och metoder som använts i över ett århundrade har ifrågasatts.

"Folkets Kupa" designad av Abbé Émile Warré (1867-1951) är en av de äldre konstruktioner, som biodlare har funnit särskilt attraktiv. Åtskilliga kommersiella biodlare har redan anpassat den till sina behov.

Warrékupan har bara en lådstorlek, topplister, eget vaxbygge och en isoleringslåda. Detta skapar idealiska förhållanden för samhällenas vitalitet och förmåga att överleva. Den medför att bina konsumerar mindre honung under vintern. Kupan används nu över hela världen i olika klimat från tropikerna i söder till taïgan i norr.

Denna inspirerande, praktiska och handfasta bok innehåller allt man behöver veta för att kunna bygga och sköta en Warrékupa. Den behandlar utrutning, placering, hur man skaffar bin, befolkar en kupa, hur man sköter dem, fodrar, invintrar, utökar, skördar och utvinner honung med enkel köksutrutning. En idealisk bok för den blivande biodlaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Heaf