Naturlig Biodling med Warré Kupan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-17
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789174639988

Naturlig Biodling med Warré Kupan E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-04-17
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Biodling på ett mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela världen. Äldre kupkonstruktioner har återuppstått och metoder som använts i över ett århundrade har ifrågasatts.

"Folkets Kupa" designad av Abbé Émile Warré (1867-1951) är en av de äldre konstruktioner, som biodlare har funnit särskilt attraktiv. Åtskilliga kommersiella biodlare har redan anpassat den till sina behov.

Warrékupan har bara en lådstorlek, topplister, eget vaxbygge och en isoleringslåda. Detta skapar idealiska förhållanden för samhällenas vitalitet och förmåga att överleva. Den medför att bina konsumerar mindre honung under vintern. Kupan används nu över hela världen i olika klimat från tropikerna i söder till taïgan i norr.

Denna inspirerande, praktiska och handfasta bok innehåller allt man behöver veta för att kunna bygga och sköta en Warrékupa. Den behandlar utrutning, placering, hur man skaffar bin, befolkar en kupa, hur man sköter dem, fodrar, invintrar, utökar, skördar och utvinner honung med enkel köksutrutning. En idealisk bok för den blivande biodlaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturlig Biodling med Warré Kupan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Micke, 1 september 2021

    Om du är intresserad av biodling i Warré-kupa så är den en måste-läsa-bok. Kan också rekommendera "Biodling för alla" på samma tema.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Heaf