Bortom våldet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2010-09-27
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
191 x 121 x 10 mm
Vikt
194 g
SAB
Dadd,Dokba
ISBN
9789174650679
Bortom våldet (häftad)

Bortom våldet

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-09-27
149
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
All välfärd och modern teknologi till trots har människan inte lyckats bli klokare och godare. Hennes liv är präglat av komplicerade samlevnadsproblem med stridigheter och konkurrens, brutalt våld och oerhörda lidanden.

Aggressiviteten inom oss har sin rot i fruktan, konstaterar J Krishnamurti som var forskare och lärare i tankeprocessens struktur och funktion. Fruktan föder våld. Inte förrän människan är befriad från fruktan upphör våldet och vi har möjligheter att förbättra vårt samhälle med kärlek och medkänsla.

Förändringens väg heter meditation vilken beskrivs som en ständig, klarögd och fördomsfri uppmärksamhet på det egna jaget och världen omkring. För att uppnå sinnets stillhet måste man förstå sig själv. För att förstå vad ordning innebär måste man förstå oordning.

Att läsa Krishnamurti är oerhörd impulsgivande. Det är en hjälp att komma ur konventionella tankebanor för alla som strävar mot inre omvandling, med kärlek och ödmjukhet bort från materialism och destruktivitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom våldet
  2. +
  3. Tankar om livet : problem som möter varje människa - med djup insikt tolkade av en av världens andliga ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar om livet : problem som möter varje männi... av J Krishnamurti (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bortom våldet