En officer och en tjänsteman : några minnesanteckningar från ett liv med flygvapnet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2010-10-14
Upplaga
2
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
140 x 240 x 10 mm
Vikt
570 g
SAB
Lz Winberg, Lars
ISBN
9789174650921
En officer och en tjänsteman : några minnesanteckningar från ett liv med flygvapnet (häftad)

En officer och en tjänsteman : några minnesanteckningar från ett liv med flygvapnet

Häftad Svenska, 2010-10-14
252
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lars Winberg har valt att kalla sin memoarbok En officer och en tjänsteman, vilket indikerar att han varit med om en hel del. Karriären, som avslutades som överste och chef för F 14 i Halmstad, blev omväxlande och spännande. Efter att ha börjat som stridsledare vid F 4 i Östersund blev han lärare vid Flygkadettskolan, stabsofficer vid flygstaben, bataljonschef vid F 17, lärare vid MHS, avdelningschef vid flygstaben, militärattaché i Schweiz och i Italien och till sist skol- och förbandschef vid F 14.Boken innehåller flera mindre kända aspekter på hur det egentligen är att vara officer. En sådan är vad det egentligen innebär att vara försvarsattaché och en annan är hur det är att vara chef för ett förband med 400 anställda och leva under ett permanent nedläggningshot under flera år. Men Lars Winberg berättar också hur livet vid en flygflottilj var på 1960-talet och hur man stridsledde J 29 Flygande Tunnan från marken utan hjälp av datorer. Vi får också veta en hel del om hur det egentligen gick till när flygstaben i sin studieverksamhet kom fram till att flygvapnet borde ha ett flygplan, JAS 39 Gripen, som skulle ersätta alla andra krigsflygplan.Det viktigaste budskapet i boken är att officersyrket kan vara väldigt omväxlande, innehållsrikt och utvecklade.Andra reviderade utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En officer och en tjänsteman : några minnesanteckningar från ett liv med flygvapnet
  2. +
  3. Att samverka i kris : vanliga människor i ovanliga situationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att samverka i kris : vanliga människor i ovanl... av Sara Bondesson, Fredrik Bynander, Helena Hermansson (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Winberg

  • Tio år under Spaniens sol

    Lars Winberg

    I sin första memoarbok 2008, En officer och en tjänsteman, berättade Lars Winberg om sitt liv i Flygvapnet som började 1961 och avslutades 1997 då han just fyllt 55 år. Då flyttade han tillsammans med hustru Mona till Fuengirola på spanska Solkust...

Bloggat om En officer och en tjänsteman : några minn...