Att Vara Fri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2012-03-26
Förlag
Krishnamurti Center i Stockholm
Dimensioner
185 x 120 x 10 mm
Vikt
154 g
ISBN
9789174653472
Att Vara Fri (häftad)

Att Vara Fri

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-03-26
149
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Jiddu Krishnamurti (1895 - 1986) var en av vår tids stora forskare och lärare i tankeprocessens struktur och funktion. Han ville emellertid inte framstå som förebild eller andlig ledare. Istället skulle hans ord vara som en spegel, där vi kan upptäcka oss själva och det kaos av våld och ondska som vår människonatur gett upphov till. Den som ser klart, förändras. Var och en kan helt oberoende av andra frambringa en förändring inom sig och i sitt förhållande till omvärlden.

Vi måste bli fria från auktoriteters och konventioners påverkan, från oro och rädsla. Det gäller att inse hur konkurrens och ambitioner hela tiden leder till konflikter. Den som kan se sig själv klart och förbli tyst inför det han ser, blir fri och fylld av energi och glädje. Vägen till befrielse går genom total uppmärksamhet, återvinnande av barnets friska synsätt.

J. Krishnamurti är född i Indien men har levt och varit verksam i många länder. Under sina resor runtom i världen har han samtalat såväl med unga studenter som med framstående personer inom vetenskapen, politik, religion mm, hållit många tal och publicerat ett stort antal böcker, videoband och audiokassetter om mänsklighetens belägenhet och de eviga livsfrågorna.

- Krishnamurti grundade ingen ny troslära eller dogm, tvärtom ifrågasatte han allting, befriade sig själv från illusioner , högfärd, fåfänga och även subtila sätt att utöva makt över andra...
Henry Miller, amerikansk författare

- J. Krishnamurtis arbete kännetecknas helt igenom av ett vetenskapligt synsätt i dess absolut högsta och renaste form... För att förstå vad Krishnamurti menar måste man naturligtvis fortsätta läsa vad han verkligen säger med den uppmärksamhet som vi här har diskuterat.
David Bohm, professor i teoretisk fysik och filosof vid, University of London
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att Vara Fri
  2. +
  3. Tankar om livet : problem som möter varje människa - med djup insikt tolkade av en av världens andliga ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar om livet : problem som möter varje männi... av J Krishnamurti (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att Vara Fri. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Njäää
    Katharina Arnesdtr, 27 november 2015

    Det här är inte en av Krisnamurtis bästa böcker om man säger. Läste Krishnamurti på 1980-talet och hittade då en bok som tycks ha gått ur marknaden. Synd för den var intensiv och befriande. Här är Krishnamurti intensiv och tråkig, upprepar sig. Nää.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Att Vara Fri