Gudarna återvänder : UFO och den esoteriska traditionen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2013-12-05
Förlag
Nomen förlag
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
462 g
SAB
Blg
ISBN
9789174655599

Gudarna återvänder : UFO och den esoteriska traditionen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-12-05
234
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ufofenomenets gåta har fascinerat människor i mer än 60 år. Otaliga teorier har framförts men ännu är frågorna fler än svaren. Ufo liksom mängden av väldokumenterade paranormala fenomen visar behovet av ett paradigmskifte vad gäller vår världsbild. Den materialistiska världsbilden räcker inte som grund för att förklara alla dessa fenomen. De senaste decennierna har intresset för den esoteriska traditionen världsbild och livssyn ökat markant både bland akademiker och allmänhet. Ämnet "Western Esotericism" har egna institutioner och kan studeras vid tre Europeiska universitet. Den här boken är ett försök att tolka ufofenomenet utifrån en alternativ världsbild, den esoteriska. Likheterna mellan de väsen och varelser som berättas om i folktro, religion och mystik har fått många ufoforskare att ifrågasätta den traditionella teorin om utomjordiska besökare och istället vända sig till esoteriken för att hitta svaret. Enligt denna tradition är vi inte ensamma, varken på jorden eller i övriga universum.Håkan Blomqvist är född 1952 och verksam som bibliotekarie på Norrköpings stadsbibliotek. Tillsammans med Kjell Jonsson och Anders Liljegren grundade han 1973 Archives for the Unexplained (AFU), tidigare Arkivet för UFO-forskning. Det är idag världens största arkiv och bibliotek för ufo, forteana, paranormala fenomen, folktro, esoterica med mera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gudarna återvänder : UFO och den esoteriska traditionen
 2. +
 3. Soul work : guide till att ta tillbaka din power, stärka kärleken till dig själv och manifestera dina drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Soul work : guide till att ta tillbaka din powe... av Josefin Dahlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gudarna återvänder : UFO och den esoteriska traditionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Seriös och inspirerande bok.
  Bokälskare, 29 april 2014

  Denna intressanta bok kombinerar akademisk forskning med teosofi på ett sätt som gör att den är omöjlig att lägga ifrån sig. Den ger många svar, och väcker också många frågor.

 2. UFO sett med nya ögon
  Rolf Löfgren, 1 mars 2014

  Den här boken är suverän att förklara hur UFO-fenoment kan jämföras med teosofin (esoteriska traditionen). Boken ger en mycket bra bild hur världen kan se ut med ögon som är öppna för andliga och paranormala fenomen. Jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Blomqvist