Landet som försvann : politiskt inkorrekta krönikor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2014-09-02
Upplaga
1
Förlag
Nomen förlag
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
368 g
SAB
Oc
ISBN
9789174657425
Landet som försvann : politiskt inkorrekta krönikor (häftad)

Landet som försvann : politiskt inkorrekta krönikor

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-09-02

Slutsåld

Nu sitter han där i tv-studion i Stockholm. Det ska handla om våldet i Malmö. Det är hans hemmaplan, han är ju kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet. Han talar om en hårt segregerad stad.

"Två av landets värsta bostadsområden med mycket problematik finns i Malmö. Det är inte demokrati som finns på en del små, avgränsade områden. Det är mentaliteten som är en grund till varför morden sker".

Nu har han lyckats ta sig så här långt utan att nämna i-ordet. Snart kan han andas ut. Programledaren Anna Hedenmo samlar sig som en boaorm strax innan den kramar sitt byte till döds:

"Varför händer det här i Malmö?"

Under bråkdelen av en sekund står hela hans framtid på spel. Han vet att om han uttalar Det Onämnbara så är det kört för hans del. Ajöss till jobbet på Sydsvenskan. Ångesten skymtar i hans ögon.

(Ur "Det Onämnbara")

"Landet som försvann" är en samling politiska krönikor om ett land där allt fler ord blir onämnbara och tystnaden breder ut sig. Journalisten Julia Caesar (pseudonym), vald till en av Sveriges hundra viktigaste opinionsbildare 2013, tecknar ögonblicksbilder av Sverige under den turbulenta perioden mellan riksdagsvalen 2010 och 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Landet som försvann : politiskt inkorrekta krönikor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. någon som vill läsa om sanningar
    Hans larsson, 28 augusti 2016

    En bok som berättar sanningen om hur det mediala och politiska sverige har behandlat detta lands svenska medborgare i sken av en flyktingkris

  2. Kommentar.
    Göran Ohlén, 28 oktober 2014

    Denna boken borde alla läskunniga svenskar läsa , i alla fall 87 procent av väljarkåren . Det är med stor sorg , vemod och vrede man ser hur Sverige byter befolkning och kultur . Sanktionerat av våra politiker och välsignat av media .

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Landet som försvann : politiskt inkorrekt...