Vett & sans (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2015-05-04
Upplaga
1
Förlag
Nomen förlag
SAB
Cm.08
ISBN
9789174658804
Vett & sans (häftad)

Vett & sans

Häftad Svenska, 2015-05-04
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns egentligen ingenting i den naturvetenskapliga metoden som principiellt motsätter sig övernaturliga förklaringar. Men de flesta naturvetare räknar inte med några övernaturliga händelser i sin dagliga forskning, inte för att de tycker illa om religioner eller övernaturlighet i sig, om dessa mer spektakulära företeelser inte försöker förkläda sig till vetenskap. Naturvetenskapen per definition sysslar med regelbundna företeelser, som kan räknas i meter, gram, sekunder, grader etc.På grund av att forskningen till sin natur är matematisk, prövande, experimentell och öppen för nya upptäckter, är det svårt att få in gudar, andar och övernaturliga väsen i vetenskapliga värderingar. Där vetenskapen tar slut, tar metafysiken vid. I denna bok efterlyser författaren vett och sans, egenskaper som tycks honom lysa med en sorgligt hög frånvaro bland de mer än sju miljarder människor - eller åtminstone människoliknande varelser - som bebor planeten Jorden.Teodicéproblemet eller teologins eget lilla helvete, som författaren kallar det, vilar tungt över boken: Var finns den allsmäktige och gode guden, när naturkatastroferna och andra olyckor drabbar oskyldiga människor? Om detta och mycket annat funderar författaren, men han kommer inte med pekfingret bara med pennan!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vett & sans
  2. +
  3. Den sekulära staten under belägring : religion och politik i Europa och USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sekulära staten under belägring : religion ... av Christian Joppke (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Gunhamre

  • Tänk om...

    Lennart Gunhamre

    Bokens titel ger två infallsvinklar beroende på hur man lägger betoningen: eftertankens " tänk om..." eller uppmaningen "tänk om !" Bägge aspekterna tas upp i boken. Här granskas rasismens beståndsdelar, dess ursprung och följder förr och nu. Det ...

Bloggat om Vett & sans