Symboler (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2011-02-01
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
175 x 110 x 1 mm
Vikt
240 g
SAB
Kye,Bra
ISBN
9789174690064
Symboler (pocket)

Symboler

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-02-01
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En uppslagsbok fullproppad med klassiska och moderna symboler allt från dödskallen, duvan och korset till snabel-a, Uncle Sam och svanen-märkningen.

Symboler är ett av människans äldsta uttryckssätt. Många har levt kvar i årtusenden, nya tillkommer hela tiden.
Boken innehåller ca 300 uppslagsord. Hur används symbolerna? Vilken verklighet och vilka sägner och myter är kopplade till dem? Inte minst äldre konstverk kan vara svåra att förstå om man inte är bekant med de vanligast symbolerna.

Vad betyder de tre kronorna i Sveriges riksvapen? Vad betyder duvan i målningen från renässansen? Vilken symbolik finns i färger som grönt, violett och vitt? Påfågel, grisen, geten och lejonet - vilket symbolisk innebörd har de?

Den här boken är något så ovanligt som en symbolbok skriven för svenska läsare.

Jan-Öjvind Swahn är professor emeritus i folkloristik och en av våra främsta auktoriteter inom kulturhistoria. Han har en förmåga att göra sin vetenskap tillgänglig för alla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Symboler
  2. +
  3. Där solen aldrig går ned : hur världens mest sorgsna land gjorde världen syndigare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där solen aldrig går ned : hur världens mest so... av Henrik Brandão Jönsson (pocket).

Köp båda 2 för 134 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Symboler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kunde varit mycket bättre
    Caroline (Kalmar), 11 januari 2015

    Tyvärr inte så intressant som den först verkade. Boken kunde ha varit bra om författaren hållit sig till fakta och satsat på att skriva enbart informativt. Han blandar dock in personliga åsikter, kommer med långa, onödiga utlägg och stundtals får jag känslan av att han inte vet vad han pratar om (exempelvis när han kallar ordet "amigo" för könsneutralt). Dessutom försöker han hålla en personlig och skämtsam ton med läsaren, vilket inte riktigt lyckas. Boken blir istället småfånig och seg att ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn