Virka rätt och slätt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-09-15
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Monika Andersson
Originaltitel
Cute & easy Crochet
Medarbetare
Åkerman, Karin (red.) / Wood, Christine (form) / Wincer, Penny (foto)
Dimensioner
240 x 235 x 15 mm
Vikt
680 g
SAB
745.5924,Qccab
ISBN
9789174690156
Vanliga sökord
virkning
Virka rätt och slätt (inbunden)

Virka rätt och slätt

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2011-09-15

Slutsåld

"Vare sig du är nybörjare eller behöver kreativ inspiration - i Virka rätt och slätt är uppslagen och idéerna många." Böckernas klubb

Virkning är hetare än någonsin, och det är inte bara en trend: det är en livsstil som är här för att stanna!

Virka rätt och slätt är en bok som passar nybörjaren liksom den erfarna handarbetaren som söker inspiration. Boken är indelad i tre kapitel där det första kapitlet består av lite enklare beskrivningar till virkprojekt. Svårighetsgraden ökar i kapitel två och tre.

35 enkla och härliga virkbeskrivningar visar hur du kan skapa personliga och hållbara ting till dig själv eller varför inte dina nära och kära? Kläder -Kuddar - Väskor - Kökssaker - Filtar - Leksaker - Figurer - och mycket annat...

Här får du lära dig hur man virkar romantiska lapptäcken, dekorativa kuddfodral och stolsdynor, men även hur du kan piffa upp din garderob med vackra hattar, smycken, sjalar och andra accessoarer. För de minsta finns här bl.a. färgglada leksaker, söta kläder, mjuka bebisfiltar och charmerande gosedjur.

Boken innehåller dessutom en rikt illustrerad VIRKSKOLA som enkelt visar dig grundtekniker i virkning, samt rekommendationer för garn, virknålsstorlek och masktäthet till varje projekt: det är med andra ord allt du behöver för att komma igång.

Nicki Trench har över tjugo års erfarenhet av handarbete och är något av en expert på virkning. Hon är författare till ett antal handarbetsböcker som är populära i Storbritannien, och dessutom föreläsare och lärare. Virka rätt och slätt är hennes första bok utgiven på svenska. .
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Virka rätt och slätt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket fin bok med lättillgängliga beskrivningar
    ansipansan, 21 december 2012

    Den här boken har blivit en riktig favorit i mitt handarbetsbibliotek! Förutom att den innehåller vackra och inspirerande bilder är den pedagogiskt uppbyggd, med beskrivningar av alster på tre olika nivåer - från nybörjare till erfaren. Boken innehåller både mindre projekt, som t ex en söt körsbärsbrosch, en barnmössa och äggvärmare, och större, som olika kuddmodeller och en vacker kameliafilt.

    Jag rekommenderar denna bok till alla som tycker om både att låta sig inspireras av och att skapa vackra virkade alster i härliga färger.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Virka rätt och slätt