Fråga en insekt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
så får du svar
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2012-03-04
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Ask a Bug
Dimensioner
240 x 195 x 18 mm
Vikt
508 g
SAB
uU
ISBN
9789174690217
Fråga en insekt (inbunden)

Fråga en insekt

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-03-04

Slutsåld

"Mycket fint bildmaterial som gör att man kommer nära insekterna... Intressant för barn... Tjocka sidor på blankt underlag gör den slitstark." Bibliotekstjänst

Frågor som surrar i huvudet? Äntligen en insektsbok för
barn!

I den här nytänkande faktaboken möter vi vanliga och ovanliga insekter som själva berättar om sin tillvaro och svarar på alla tänkbara frågor man kan ha: om varför de ser ut som de gör, vad de har för favoritmat, hur de bor ...

Fakta om specifika arter varvas med generella fakta om insekter. Vi lär till exempel känna spökbönsyrsan som ser ut som ett visset blad och den afrikanska cikadan som låter som en cementborr! Och lär oss en hel del om våra vanliga husspindlar: För varför fastnar de inte i sina egna nät, egentligen? Och man kan knappt tro det är sant att någonstans i världen äter biobesökarna insekter istället för popcorn!

Efter varje avsnitt finns en ruta med snabbfakta om arten eller ämnet. Boken är rikt och färglatt illustrerad med verklighetstrogna illustrationer och foton, och silhuetter där man kan jämföra olika arters storlek mot en människas hand.

Det finns få böcker om insekter för barn! Det här är en rolig faktabok för alla som vill upptäcka insekternas fascinerande tillvaro runt hela jordklotet. Och den är även rolig och lärorik för vuxna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fråga en insekt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. När barn frågar
    Åke, 1 juli 2014

    Min dotter undrar alltid vad djur äter, var de bor, när de sover och mycket annat. Här finns svar! Och fina bilder. Fast i den åldern då de här frågorna kommer, måste nog en förälder vara med och läsa svaren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Junker Miranda