Stockholm gata för gata : en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2012-03-21
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
220 x 160 x 27 mm
Vikt
500 g
SAB
Ncaa.08
ISBN
9789174690262
Stockholm gata för gata : en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna (häftad)

Stockholm gata för gata : en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-03-21
159 179 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Det här är inget mindre än en lysande Stockholmsguide. Masoliver listar över 600 gatuadresser i stan och fyller boken med kuriosa, kultur och fakta om dessa till synes anonyma portuppgångar. Allt från de väntade Lisbeth Salander-noteringarna till aha-upplevelser om husockupationer. En bok som verkligen får en att vilja utforska huvudstaden. Dessutom är boken inte bara för utsocknes turister, här finns så pass mycket nytt att också den mest inbitna 08-bon garanterat hittar nånting nytt. Högsta betyg!" Kommunalarbetaren

"Guideböcker kan man aldrig få för många av och det är roligt med nya vinklar... Hela innerstan är med i boken, som är föredömligt uppdelad med tydliga kartor." Eva-Karin Gyllenberg, DN

En osannolikt innehållsrik guide till Stockholms innerstad! Be sök brottsplatser, kända film inspelningsplatser, författarhem - allt utmärkt på kartor. I boken är gatorna är ordnade i bokstavsordning i varje stadsdel, så att du lätt kan hitta en viss gata och se vad som hänt där.

Visste du att punkbandet Sex Pistols hade en spelning i gamla Kårhuset? Eller att Lenin en tid bodde på Rörstrandsgatan? Är du nyfiken på var Milleniumfilmerna spelades in? Var Lisbeth Salander bodde? Kakelugnsmordet - var ägde det rum? Vilka platser besökte Beatles när de var här på 60-talet?

Läs om Stockholmsklassiska krogar, byggnader, fängelser, avrättningsplatser - från medeltiden fram till våra dagar.

Boken innehåller många citat ur stockholmsskildringar.

Författaren har ägnat flera år åt att samla och sammanställa materialet. Vissa faktauppgifter har aldrig förut publicerats.

Boken kan läsas hemma eller tas med på stan för den som själv vill besöka en plats eller följa en utritad promenad. Allt finns utmärkt på kartor. Boken innehåller ett rikt bildmaterial i form av klassiska och nya filmaffischer, löpsedlar, gamla och nytagna stadsbilder, porträttbilder, bokomslag m.m.

[b]Michael Masoliver[/b] bor i Vasastan sedan 35 år. Han arbetar på en kommunikationsbyrå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stockholm gata för gata : en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna
 2. +
 3. Alla dessa stadsvandringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla dessa stadsvandringar av Mattias Henrikson (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockholm gata för gata : en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Det är mycket spännande och udda information som man...
  Kjell Hestrell, 22 maj 2013

  Det är mycket spännande och udda information som man får i boken Stockholm gata för gata och roligt att dela med sig till vänner och bekanta. Boken har jag med mig när jag går runt i Stockholm. Det blir att man upptäcker staden på nytt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michael Masoliver

 • Gata för gata runt Stockholm

  Michael Masoliver

  "Det är roligt och spännande... absolut rekommenderas." Bibliotekstjänst, Dodo Parikas   "En spännande guide för alla som vill upptäcka platser och gator utanför Stockholms innerstad." Minnenas journal   Upptäck gator...

Bloggat om Stockholm gata för gata : en guide till b...