Astrid Lindgren i Stockholm (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2012-09-20
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Mattias (form) / Henrikson, Margot (form)
Dimensioner
24 x 155 x 22 mm
Vikt
500 g
SAB
Gcz Lindgren, Astrid
ISBN
9789174690392
Astrid Lindgren i Stockholm (inbunden)

Astrid Lindgren i Stockholm

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2012-09-20
187
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Boken är mycket tilltalande, bilderna är många... Författarens hållning är föredömlig: initierad, engagerad och med respektfull distans ger hon inblickar i Astrid Lindgrens världar." Bibliotekstjänst

Följ med till Astrid Lindgrens liv i Stockholm! Lär känna en delvis ny bild av Astrid Lindgren - flera av uppgifterna i boken har aldrig förut varit publicerade.

Det var i Stockholm Astrid Lindgren levde 75 år av sitt liv. Där upplevde hon kärleken, gjorde karriär, såg nära och kära leva och dö och det var där hon häm tade inspiration och blev en av vår tids mest älskade författare.

Det här är en kombination av biografi och guide med ut gångspunkt i de platser där Astrid Lindgren bott och arbetat och som inspirerat till många av hennes berättelser. Utan Tegnérlunden ingen Mio min Mio, utan Vulcanus gatans utsikt över takåsarna ingen Karlsson på taket, utan gravstenen hon såg på Norra begravningsplatsen ingen Bröderna Lejonhjärta.

Boken utgår kronologiskt från adresser, parker, arbetsplatser och andra ställen och innehåller historia, kuriosa, allvar och inte minst en stor dos humor, värme och många kloka ord. Här kom mer du Astrid Lindgren inpå djupet, här lär du känna henne på ett helt annat sätt än du tidigare kunnat göra.

Du kan förstås också göra dina egen Stockholms promenader i Astrid Lindgrens fotspår.

Boken är rikt illustrerad med ca 100 foton och il lustrationer i svartvitt och färg.

Anna-Karin Johansson är utbildad journalist. Tan ken på att skriva en bok om Astrid Lindgrens Stock holm väcktes när hennes barn var små och familjen bodde i Vasastan. 2012 är det 10 år sedan Astrid Lindgren gick ur tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Astrid Lindgren i Stockholm
  2. +
  3. "Dina brev lägger jag under madrassen" : en brevväxling 1971-2002

De som köpt den här boken har ofta också köpt "Dina brev lägger jag under madrassen" : en bre... av Astrid Lindgren, Sara Schwardt (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »