NuDå! : Stockholm (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
265 x 230 x 20 mm
Vikt
1202 g
SAB
Ncaa(yb),948.7352
ISBN
9789174690583
NuDå! : Stockholm (inbunden)

NuDå! : Stockholm

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-23
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Genom att koppla samman historien med nutid tillför boken en dimension som andra fotoböcker om Stockholm saknar. En spännande bok för alla Stockholmsälskare." Bibliotekstjänst

"Den som är nyfiken på hur huvudstaden såg ut förr hittar här många godbitar."
DN, Eva-Karin Gyllenberg

Ett fascinerande praktverk med 100-tals bilder som visar livet förr i Stockholm och som jämförs med bilder från idag. Här ställs två foton mot varandra - ett gammalt mot ett nytt. Skillnaderna kan vara häpnadsväckande! En träkåk är ersatt med ett 60-talshus, en kullig grusgång har blivit en boulevard.

Boken presenterar Stockholms alla sex innerstadsdelar med en uppsjö av gamla och nytagna foton och en beskrivande text, samt en karta som exakt visar var fotot är taget. De gamla fotona är från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal.

Peter Källviks har ett brinnande intresse för historia och fotografi och har tidigare gett ut böcker om Lidingö, Linköping och Norrköping där gamla foton möter nya. Till sin hjälp har han Carina Söderberg som gjort formen. Hon har tidigare formgivit The book - Bibeln som coffee table-magasin.

"En riktigt fascinerande bok som är lätt att länge sitta och bläddra i. Stilgreppet att visa parallella bilder från samma plats nu och då är utmärkt."
Historiskt, Thomas Drugg (bibliotekarie)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av NuDå! : Stockholm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roligt att se ett försök att jämföra nuet med dåtidens...
  Stefan Grazia, 6 januari 2014

  Roligt att se ett försök att jämföra nuet med dåtidens bilder tagna på samma plats. Tyvärr når skaparna inte riktigt ända fram med jämförelserna. Klart irriterande är den haltande pagineringen, som försvårar användningen av sidreferenserna.

 2. Bra bok med intressanta bilder. Eftrsom man känner...
  Micke R., 26 november 2013

  Bra bok med intressanta bilder. Eftrsom man känner igen sig från nu är det kul att se bilderna från förr.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Linköping : härdåochnu 1870 till 1910

  Peter Källviks

  Med boken "Linköping härDÅochNU 1870 - 1910" ger författaren Peter Källviks läsaren möjlighet till vara "här", "då" och "nu" i Linköping med en fashinerande historisk vandring genom staden. I boken jämförs b...

 • Nudå! Göteborg

  Peter Källviks, Carina Söderberg

  "En ljuvlig blädderbok" Bibliotekstjänst, Ted Lundström Praktverk! Nu går turen till Göteborg! I detta fascinerande praktverk visar 100-tals bilder livet förr i ¿Göteborg och jämförs med bilder från idag. Här ställs två foton mot varandr...

Bloggat om NuDå! : Stockholm