Glöggboken : recept, tillbehör och historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2013-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Mogensen, Annika (red.) / Mälarstedt, Susanna (red.) / Bylund, Anna (form) / Rosenkvist, Ann-Sofi (foto)
Dimensioner
190 x 170 x 10 mm
Vikt
369 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789174690651
Vanliga sökord
glögg
Glöggboken : recept, tillbehör och historia (inbunden)

Glöggboken : recept, tillbehör och historia

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-24

Slutsåld

Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfirandet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.

Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.

Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.

I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.

Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.

Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.

ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Glöggboken : recept, tillbehör och historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket trevlig och inspirerande bok, man kan ju fixa...
  Ingrid Nilsson, 17 december 2013

  Mycket trevlig och inspirerande bok, man kan ju fixa hela glöggfesten efter dessa recept! Även berätta för gästerna om glöggens historia.

 2. Inspirerande och roligt att bläddra i. Intressant med...
  Susanne, 12 november 2013

  Inspirerande och roligt att bläddra i. Intressant med bakgrunden till glögg, de olika kryddorna mm, och trevligt med de olika personer som delar med sig både av recept och minnen. Massor av goda recept att prova både glögg och tillbehör. Längtar till advent!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Mogensen

 • Matlådan : för ett smartare liv

  Annika Mogensen

  "Rekommenderas!" Pralin "En väldigt fin bok!" P4 Stockholm, Pär Fontander "Inspirerande recept... enkla att följa och lätta att variera." Bibliotekstjänst Matlådan - en måltid att se fram emot! Matlådan har en lång tr...