Jul med Jenny Nyström (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2017-10-09
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Margot (form) / Henrikson, Mattias (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Nyström
Dimensioner
217 x 193 x 12 mm
Vikt
426 g
SAB
Mzaj-c
ISBN
9789174692105
Jul med Jenny Nyström (inbunden)

Jul med Jenny Nyström

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-10-09

Slutsåld

Ingen jul utan Jenny Nyström!

Kära jultraditioner historia, skrock, dikter, recept, julkort, julklappsrim Och så förstås Julevangeliet ur Bibeln, Tomten av Viktor Rydberg och några klassiska julsånger. I den här boken finns allt.

Jenny Nyström skapade den svenska tomten. Hennes bilder är för alltid förknippade med våra jultraditioner. I boken finns många av hennes bilder från böcker, jultidningar, julbonader och vykort.

Jan-Öjvind Swahns text beskriver kunnigt julens historia (tomten är inte äldre än han ser ut) från Jesu födelse till lucia, julgranen, julmaten och julmust och texterna är ofta kryddade med roliga och kvicka kommentarer.

Kalmardottern Jenny Nyström förvandlade folktrons gårdvar till en dvärgvuxen grötätande julklappsutdelare, föga lik sin tyska förebild Sankt Nikolaus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jul med Jenny Nyström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Julstämning i bokform!

    En bok om min barndoms tomtar det vill säga Jenny Nyströms version. Här får vi lära oss mer om det som vi idag kallar klassiska svenska traditioner.

    För oss som är uppvuxna med tomten såsom Jenny Nyström tecknade den kunde direkt se att det var hennes alster som var på bokens framsida. Jenny Nyströms tomtar och hennes vykorts motiv är så speciella att det är lätt att se på en gång vem som är konstnären.
    Förutom att få lära oss mer om konstnärinnan så får vi också lära oss mer om... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn