Sveriges historia : från forntid till nutid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2018-09-21
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Mattias (form) / Henrikson, Margot (form)
Dimensioner
245 x 175 x 35 mm
Vikt
1352 g
SAB
Kc
ISBN
9789174692419
Sveriges historia : från forntid till nutid (inbunden)

Sveriges historia : från forntid till nutid

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-21
282
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Utmärkt för den som snabbt vill orientera sig. Alla fina illustrationer och kartor bidrar till att väcka intresse och förståelse för vårt förflutna."

Clio

 

"Boken är rikt och vackert illustrerad... som helhet är boken läsvärd"

Bibliotekstjänst, Tord Rönnholm

 

Följ med till vikingatåg, medeltida fejder, stormaktstid och 1900-talets folkhem. Här är hela Sveriges historia, flödande rikt illustrerad med bilder och kartor i färg.

 

Bokens författare Peter Olausson, som tidigare skrivit flera böcker om historia, tar avstamp i stenåldern och berättar medryckande och initierat om kungar och krigståg, om epidemier och bränder, om folkskola och folkrörelser. I elva kapitel, ett för varje sekel, får vi läsa välskrivna och underhållande texter om allt det som skapat dagens moderna Sverige.

 

I separata avsnitt fördjupas vissa skeenden. Lär dig mer om sjukdomarnas historia, om stadsbränder och bilism, om handelns utveckling och om hur vi levde förr. Författaren slår hål på en del historiska myter och har några kontrafaktiska resonemang (om vad som hade hänt om inte en viss händelse inträffat). Varje kapitel avslutas med en detaljerad kronologi över årtal. Sist i boken ett fylligt register.

 

Boken är granskad av Sven Lilja, professor emeritus i historia vid Stockholms universitet.

 

Peter Olausson har skrivit flera böcker, bl a Faktoider, Mera Faktoider, Tredje rikets myter och Vägen till första världskriget. Han har varit ordförande för Föreningen Vetenskap och Folkbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges historia : från forntid till nutid
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sveriges historia : från forntid till nutid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst om Sveriges historia
  Sven-Olof, 21 januari 2022

  Trivsamt skriven bok om Sveriges historia från stenålder fram till nutid. Man får mkt kunskap utan att bli tyngd av meningslösa detaljer. "De stora penseldragen" tecknar utvecklingen av vårt land.
  Rekommenderas till alla som tyckte historia var tråkigt i skolan!

 2. Suverän!
  Anna-karin Svensson, 5 mars 2021

  Boken är som en roman över Sveriges historia, inte some en typisk historia bok. Tyckte om att den inte fokuserar på årtal och strikt kronologi utan att Peter Olauson beskriver händelser och utvecklingar som har haft betydelse för landets utveckling; för de som älskar årtal finns de mest betydelsefulla i slutet på varje kapitel. Jag bor i utlandet och läste boken för att "förnya" min svenska historia från grundskolan och sträckläste boken. Råd: ha din mobil till hands för du kommer att söka på... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Olausson