Spana på konst: 20 konstverk för unga och gamla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Margot (form) / Henrikson, Mattias (form)
Dimensioner
320 x 256 x 25 mm
Vikt
597 g
SAB
uIa
ISBN
9789174692488
Spana på konst: 20 konstverk för unga och gamla (inbunden)

Spana på konst: 20 konstverk för unga och gamla

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-11
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Bildmaterialet är av god kvalitet och urvalet av detaljer berikande... Ett bra upplägg för en första titt in i konstens värld."

Bibliotekstjänst nr 22, Christina Wedenmark

 

Låt de unga upptäcka konst!

Ett rikt urval av bilder från 1591 fram till 2016 gammalt och nytt, välkänt och okänt, vackert och fult, enkelt och mångty digt. En skattkista för stora som små!

"Spana på konst" är en konstbok för unga där alla konstverk finns att se på svenska museer. Varje konstverk presenteras i sin helhet och sedan tit tar man närmare på detaljer i bilden. Genom att ställa frågor, om sådant som intresserar unga, växer en spännande kunskap fram om verket, tiden, konstnären med mera. Ser du spegeln i bilden? Vem tittar ut genom fönstret? Hur tror du att konstnären gått till väga? Hur känns stämningen i målningen? Kan du se vilka blommor som står i vasen?

Med bland annat: Vertumnus av Arcimboldo, Tomten av Jenny Nyström, En premiär av Anders Zorn, Utsikt över Slussen av Sigrid Hjertén, Kvin na med blå krage av Pablo Picasso, Shipboard Girl av Roy Lichtenstein m fl. En bok att uppleva tillsam mans!

 

SOFI HJORT är konstvetare och arbetar som museipedagog. Hon har tidigare gett ut ett flertal böcker, bland annat Den stora häxjakten, Asgård och En himla historia på annat förlag.

 

KONSTVERK SOM PRESENTERAS I BOKEN Vertumnus av Arcimboldo Vanitas-stilleben av Christian von Thum Batavernas trohetsed till Claudius Civilis av Rembrandt Venus triumf av François Boucher Loke och Sigun av Mårten Winge Karl XII:s likfärd av Gustaf Cederström Tomten av Jenny Nyström Namnsdag av Fanny Brate En premiär av Anders Zorn Nu är det jul igen av Carl Larsson Utsikt över Slussen av Sigrid Hjertén Svanen nr 17 av Hilma af Klint Dam vid toilettbord av Fernand Leger Wilhelm Tells gåta av Salvador Dali Kvinna med blå krage av Pablo Picasso Shipboard Girl av Roy Lichtenstein Paradiset av Niki de Saint Phalle Festen II av Marie-Louise Ekman Jag tänker på morgondagen av Martina Müntzig Arkitekten av Erik Johansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spana på konst: 20 konstverk för unga och gamla
  2. +
  3. Ormmysteriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ormmysteriet av Peter Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spana på konst: 20 konstverk för unga och gamla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul konstbok
    Fia, 16 februari 2023

    Korta texter om vad man kan se i olika konstverk. Passar bäst för barn men jag tyckte den var kul att läsa även som vuxen. Jag är inte så insatt i konst så då var det lagom mycket info

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofi Hjort