Skydda din trädgård (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2019-03-11
Förlag
Ordalaget Bokförlag
SAB
Qe
ISBN
9789174692556
Skydda din trädgård (inbunden)

Skydda din trädgård

Inbunden Svenska, 2019-03-11
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Problem med skadegörare i trädgården? Här får du tips och fördjupad information av Sveriges främsta expert på växtskydd Maj-Lis Pettersson, känd från Odla med P1.

 

Boken vänder sig till alla frustrerade fritidsodlare av bär och frukt, buskar, blommor, köksväxter men fungerar även för dem som är yrkesverksamma inom trädgårdsodling. Denna nya upplaga har utökats med ett stora antal träd.

 

En lättanvänd och faktaspäckad handbok om hur vi kan identifiera och skydda oss mot de vanligaste skadegörarna. Boken ger förslag på direkta åtgärder gillra fällor, plocka bort djur och växtdelar, biologisk bekämpning men också förebyggande åtgärder. Men skador kan även orsakas av värme, kyla, torka, syrebrist Med hjälp av otroliga närbilder på larver, sniglar, bladlöss, kvalster, insekter och alla de andra djur som vill knapra på våra växter lär vi oss att känna igen dem.

 

Boken angriper alla trädgårdsproblem från två håll man kan utgå från själva växten eller från skadegöraren. Rikt illustrerad med detaljbilder och noggranna beskrivningar för åtgärder mot varje skadedjur.

 

MAJ-LIS PETTERSSON medverkar i det populära radioprogrammet Odla med P1. Hon är hortonom och tidigare stads konsulent vid SLU i Uppsala. I samma serie finns även Skydda dina krukväxter.
Visa hela texten

Fler böcker av Maj-Lis Pettersson

  • Skydda dina krukväxter

    Maj-Lis Pettersson

    Nominerad till årets trädgårdsbok 2010! "En praktisk och innehållsrik handbok om att hålla krukväxterna fria från skadegörare. Boken är ett måste för alla som snabbt vill hitta lämpliga åtgärder för sina skadade krukväxter och därigenom ge de...

  • Trädgårdens växtskydd

    Maj-Lis Pettersson, Ingrid Åkesson

    En oumbärlig kursbok för studerande vid trädgårdsutbildningar och en värdefull kunskapskälla för alla yrkes- och fritidsodlare som vill förstå orsakerna till och få tips om åtgärder mot växtskadeproblem. Boken är en rejält omarbetad utgåva av den ...

Bloggat om Skydda din trädgård