Kråkmysteriet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemliga trean (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2019-01-07
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Sandra Fröjd
Dimensioner
212 x 150 x 13 mm
Vikt
246 g
SAB
Hcf
ISBN
9789174692600
Kråkmysteriet (inbunden)

Kråkmysteriet

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-07
102
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"En intressant deckare med ett klurigt mysterium och ett överraskande slut.... Bilder som berikar läsningen... Berättelsen lämpar sig för högläsning och kan tjäna som underlag för en diskussion i skolklassen." Betyg: fem av fem.

Bibliotekstjänst, Alan Pejkovic

 

Spökar det i Madame Elviras hus? Vad gör alla kråkor kring huset? Ett fall för detektiv klubben Hemliga trean!

 

Tvillingarna Fanny och Felix och deras farbror Charlie blir inbjudna till Charlies moster Elviras hus i Kråkbergabo för att undersöka om det spökar. Överallt i den lilla byn finns kråkor, men allra flest kring Elviras hus. Varför det? Konstiga ljud och skuggor gör att det blir läs kigt att stanna över natten ...

 

Vi får som vanligt i Hemliga trean lära känna några olika personer: Sebastian Wang, personlig as sistent, stroppige kusin Leo, sure Hansson och sjuåriga Viktoria Martini som är synsk och ska leda en seans. En spännande och lite läskig barndeckare. Boken passar både för högläsning och för dem som redan kan läsa själva. Ålder 6 9 år.

 

SANNA JUHLIN har tidigare gett ut böcker både för barn och vuxna.

SANDRA FRÖJD är illustratör och har bl a illustrerat för Kamratposten.

I samma serie:

Hemliga trean och blåbärsmysteriet

Hemliga trean och maskeradmysteriet

Hemliga trean och hundmysteriet

Hemliga trean: Lägermysteriet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kråkmysteriet
 2. +
 3. Frökens Amazon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frökens Amazon av Ingrid Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kråkmysteriet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättlästa mysterium
  Gullis lästips (Rönninge), 6 juli 2019

  Hemliga trean är en underhållande deckarserie fylld med olika spännande mysterium som tvillingarna Fanny och Felix löser tillsammans med sin detektivtokige farbror Charlie och hans lata hund Taggen.

  Det är en välskriven och lättläst bokserie med fantasifulla och klurig berättelse med humoristiska och oväntade upplösningar där snälla brott begås. Tillsammans med illustrationer som förtydligar, förstärker och förhöjer läsupplevelsen
  är det perfekta böcker som passar vid högläsning... Läs hela recensionen

 2. Bra, spännande barnbok.
  Lollos bokhörna, 10 mars 2019

  Ikväll läste vi ut denna braiga bok, jag och min snart 9 åriga dotter. I denna, den 5e delen av Hemliga trean beger sig detektivklubben hem till Madame Elvira för att lösa ett spökmysterium.
  Huset omges av kråkor, Moster Elvira hör konstiga ljud i huset och såg inte Felix formen av en flicka i skuggorna? Vad är det som egentligen händer i huset? Spökar det verkligen på riktigt? Vem låser in Taggen? Boken är bra och har ett väldigt oväntat slut. Vi hade inte kunnat komma på det själva! Il... Läs hela recensionen

 3. Trevlig serie
  Villivonkansbooks, 5 mars 2019

  Kråkmysteriet är den femte fristående delen i serien om tvillingarna Fanny och Felix. Vi har läst tre böcker innan i serien och gillar dem. I Kråkmysteriet har Sandra Fröjd tagit över illustrationerna efter Johanna Kristiansson men det märks inte. Det är samma stil och vi känner igen karaktärerna, känns bara roligt med en ny illustratör! Kråkmysteriet har en något långsammare start än de tidigare böckerna och det märks direkt på sonen. Han lyssnar på första kapitlet sen har han inte tålamod l... Läs hela recensionen

 4. Bra slut!

  Kråkmysteriet är femte boken i serien om "Hemliga trean" där vi får följa tvillingarna Fanny och Felix som har en detektivbyrå tillsammans med sin morbror Charlie. Samtliga delar går att läsa fristående. I denna del beger sig gänget hem till Madame Elvira för att lösa ett spökmysterium.
  Huset omges av kråkor, Elvira hör konstiga ljud i huset och såg inte Felix formen av en flicka i skuggorna? Vad är det som egentligen händer i huset? Spökar det på riktigt?

  Med denna bok välkomn... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sanna Juhlin